Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2013.

Rajko Ostojić: Vrijeme je za novu, pošteniju i moderniju sliku grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja i kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić izjavio je danas kako su svi kandidati za gradonačelnika Zagreba dobrodošli te kako ne dvoji da će građani prepoznati da Zagreb treba novu, pošteniju i moderniju upravu.

‘Dobrodošli su svi kandidati, napokon da je HDZ postavio svog kandidata, odnosno kandidatkinju. Očekujem da se i druge stranke odluče za svoje kandidate i to će biti jedna odlična utakmica u kojoj apsolutno ne dvojim da će građani prepoznati da Zagreb naprosto treba novu, pošteniju i moderniju upravu, novi i pošteniji grad Zagreb’, kazao je Ostojić odgovarajući na pitanja novinara nako otvaranja sajmova Nautika, CroTOUR, Hotel&gastroteh i INGA na Zagrebačkom velesajmu. Novinari su ga pitali kako komentira HDZ-ovu kandidatkinju za gradonačenicu, Margaretu Mađerić.

‘Svi kandidati su dobrodošli, očekujem njihove programe i definitivno je vrijeme, a to je pokazala anketa, da više od polovice građana Zagreba misli da grad Zagreb ide loše, ide u krivom smjeru, i to je ono što ćemo pojasniti u programu, zamoliti sve građanke i građane da mi daju svoj glas i da okrenemo novu, pošteniju i nadasve moderniju sliku grada Zagreba’, istaknuo je Ostojić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Detalji nakon očevida Majka i dijete ozlijeđeni u prometnoj nesreći u centru Zagreba: Prevezeni su u bolnicu Fran Gardaš Važna kampanja Godišnje se u Hrvatskoj rode deseci djece s posebnim osmijehom: "Moja poruka je da se ne trebaju toliko bojati"

>> Ostojić: Ja sam kandidat tek 6 tjedana, a neki su već godinama

Na pitanje kako gleda na osnivanje fonda iz kojeg bi se pomagalo teško bolesnoj djeci o čemu se govori nakon velike humanitarne akcije za malu Noru Šitum, ministar je kazao kako eksperimentalnu terapiju ne priznaje niti jedna uređena država, niti jedna osiguravajuća tvrtka.

Mogućnost je, a malo je država to riješilo i bit ćemo među prvima, da osnujemo fond upravo za takve slučajeve, za rijetke i teške bolesti, iz kojeg bi financirali to eksperimentalno liječenje, istaknuo je.

Naglasio je kako su humanitarnom akcijom za malu Noru građani Hrvatske pokazali da imaju veliko srce, svi su se uključili u akciju, svatko je dao određeni iznos, političari, on osobno, ali i sve ostale nevladine organizacije.

To je još jedan dokaz, uz priču da smo prvaci u presađivanju organa, prvaci svijeta u darivanju organa, da Hrvati imaju najveće srce na svijetu i to je dokaz da Hrvatska ide u dobrom smjeru, kazao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene