Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rafting na Cetini uskoro zabranjen?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pogibije Francuskinje na raftingu Cetinom, mnogi se pitaju koliko je spuštanje čamcima niz slapove sigurna zabava. Državni inspektorat zadnjih dana pečati rafting agencije na Cetini. Tvrdi kako rade bez niza potrebnih dozvola. Agencije uzvraćaju da ih država godinama ignorira.

Naizgled, sve izgleda apsolutno sigurno. Horde turista svih nacija i danas su hrlile na omišku Cetinu uživati u hladovitoj vožnji rijekom i prekrasnom zelenilu. I nisu to samo mladi definiranih mišića, ima djece i starijih, nitko ne pokazuje strah.

Pročitajte i ovo Radnica u ugostiteljstvu Kongres ugostiteljstva i turizma Velika potražnja za stranim radnicima, Filipović ima rješenje: Treba poraditi na demografiji, a tome će pomoći i neradna nedjelja Slika nije dostupna Borba protiv rada na crno Inspektori će upadati u kuće: Odzvonilo zaradi u 'fušu'?

Domaće je ipak prestrašila pogibija Francuskinje. Slučajno ili ne, državni inspektori baš ovih dana izdaju zabrane rada rafting agencijama.

Inspektori iz Splita nam potvrđuju da su zabranili rad za sedam agencija u Omišu koje se bave raftingom i vožnjom u kanuu. Tvrde da agencije nemaju dozvolu za bavljene avanturističkim turizmom od Ureda državne uprave . No, agencije ne poštuju zabranu, svi rade punom parom.

Problem je što država nema službenog tečaja za obuku voditelja čamaca u čijim su rukama životi turista. Dio skipera se obučava kod GSS -a, dio samostalno, no nema sustavnog nadzora.

Agencije tvrde da godinama traže od države da im zada točne uvjete rada.

Bez kontrole su izgleda i police osiguranja od slučaja smrti kao i ukrcaj maloljetnika bez potpisa roditelja koji mora biti ovjeren formularom. No, kako su se inspektori svega toga sjetili baš u srcu sezone?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene