Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Centar 112 izvjestio

Masna mrlja u Savi došla iz Rafinerije Sisak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na rijeci Savi od mjesta Prelošćice do Lukavca uočena je jučer prijepodne masna mrlja o čemu su obaviješteni Policijska uprava sisačko-moslavačka, vodopravna inspekcija te dežurni inženjer u Hrvatskim vodama, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Policijska ophodnja je obišla mjesto događaja i utvrdila kako se mrlja kontinuirano širi i da se osjeća smrad. Sve nadležne službe izašle su na mjesto događaja te će pokušati utvrditi izvor onečišćenja i procijeniti veličinu onečišćenja.

Pročitajte i ovo Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke Slika nije dostupna Županijski Centar 112 izvijestio Na Mrežnici masna mrlja nepoznatog podrijetla

Masna mrlja došla je iz Rafinerije Sisak, doznaje se u Hrvatskim vodama. Masna mrlja je otišla nizvodno, a Rafinerija Sisak je postupila prema Operativnom planu u slučaju iznenadnih onečišćenja kako bi se zaustavilo eventualno daljnje onečišćenje, navode u Hrvatskim vodama. Također dodaju kako sisačka Rafinerije desetak puta godišnje onečisti rijeku Savu. Trenutno nema daljnjih onečišćenja na rijeci Savi te je pojačan nadzor, ističu u Hrvatskim vodama.

Državni centar 112 izvijestio je jutros da je na rijeci Savi od mjesta Prelošćice do Lukavca uočena jučer prijepodne masna mrlja o čemu su obaviješteni Policijska uprava sisačko-moslavačka, vodopravna inspekcija te dežurni inženjer u Hrvatskim vodama. Policijska ophodnja je obišla mjesto događaja i utvrdila kako se mrlja kontinuirano širi i da se osjeća smrad. Sve nadležne službe izašle su na mjesto događaja, a prema informaciji dobivenoj od policije, koja je sudjelovala u očevidu, onečišćenje je nastalo iz ispusta Rafinerije Sisak, gdje je ispuštena nedovoljno obrađena otpadna voda. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene