Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozljeda na radu

Hodao dvorištem na poslu pa se zabio u stup: Tužio firmu i zatražio odštetu, sada čeka uplatu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što se ozlijedio u dvorištu, radnik Hrvatskih autocesta tužio je tvrtku zbog ozljede na radu. Tražio je 1600 eura, a sutkinja mu je dosudila odštetu od 615 eura.

Radnik (45) Hrvatskih cesta je u rujnu zadobio ozljedu na radu. Glavom je udario u betonski stup nadstrešnice zgrade te zadobio posjekotinu iznad desnog oka, pukao mu je zub i oštetile su mu se naočale. 

Zbog svega toga odlučio je tužiti HAC i zatražiti odštetu za ozljede i pretrpjeli strah u iznosu od 1600 eura. 

Osiguravajuća kuća HAC-a rekla je da je sam kriv za svoju ozljedu jer je neoprezno hodao dvorištem, a 45-godišnjak je ispričao svoju stranu priče. 

Pročitajte i ovo Tučnjava u Vukovaru - 2 Masovna tučnjava u Vukovaru Mirna večer pretvorila se u noćnu moru: ''Otkud ste vi? Za koga navijate?" pitali su ih i počeli tući, jedan je viknuo: "Vadi nož!''

Hodao je prema vozilu na parkingu kada ga je šef pozvao zbog dogovora oko rasporeda. "Pogledao sam prema njemu, a tijelo je ostalo u hodu pa sam desnim dijelom glave, odnosno lica, udario u taj stup", ispričao je, prenosi Danica.

Dodao je da se sigurno ne bi lupio u taj stup kada bi oko njega bila ograda ili zaštita.

Pročitajte i ovo Istraga oko nesreće - 5 Užas na A1 Istraga stravične nesreće još traje: Mnogo je toga nejasno, ali neke sumnje postoje

Sutkinja je u nepravomoćnoj presudi naglasila da su i radnik i HAC odgovorni za ozljedu, svaki u omjeru od 50 posto. Osudila mu je odštetu od 615 eura.

"Poslodavac je prilikom određivanja radnih zadataka i rasporeda trebao voditi računa o pravodobnom i adekvatnom planiranju i provođenju radnih postupka, a što je dozivanjem radnika radi određivanja rasporeda koji se pritom kreće prema vozilu radi izvršavanja zadanih zadataka, propustio učiniti", rekla je sutkinja, dodaje Danica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene