Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama se nastavlja

Radnik Diokija: 'Ne bude li pomaka, imamo spremne radikalnije mjere'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik dug za struju, ali i plin, jedan je od glavnih razloga zbog kojeg tvornica Dioki, čiji zaposlenici već danima prosvjeduju, ne može nastaviti s radom.

Radnici i dalje na pruzi blokiraju JANAF-ov i Inin terminal na zagrebačkom Žitnjaku, a naša je ekipa posjetila njihove kolege koji su jučer nakon 5 dana prekinuli štrajk glađu. Nakon 5 jutara na visokoj platformi, ovu je subotu Siniša započeo uživajući u obiteljskoj harmoniji. On i kolega Krešo sinoć su otpušteni iz bolnice nakon nekoliko sati ležanja i infuzije. Osjećaj umora još mu mori tijelo.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

>> Porscheom udario radnicu Diokija, revoltirani prosvjednici kamenovali vozilo

'Samo umorno se osjećam, samo umorno.. Samo leći u krevet pravi, a ne onaj krevet, ono željezo ispod nas', rekao je Siniša. Ipak smatra da je mučenje imalo smisla. 'Je li se isplatilo ovo sve? Pa ne znamo još, znat ćemo idući tjedan. Ja smatram da se isplatilo, ali ako ne bude povoljnih pomaka ići ćemo dalje. Znači, imamo spremne već neke radikalne mjere. Ja barem imam spremne neke mjere', dodao je Siniša.

Ježić prodaje imovinu za plaću radnicima?

Ne želi nam otkriti na što misli samo kaže da će ići do kraja dok svi ne dobiju plaće. Za to vrijeme prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić opet upozorava da država ne smije pomagati Diokiju oko plaća jer se radi o privatnoj tvrtki. 'Što naravno ne znači da o svakoj tvrki, pa tako i o Diokiju kao segmentu gospodarstva, država pa i ja kao ministar gospodarstva ne trebamo voditi računa i tražiti načine da se nađe rješenje', rekao je Čačić.

>> Radnici Diokija štrajkaju glađu: 'Nije me ubio srpski metak, sada me ubijaju s papirima'

Rješenje se može naći jedino kada se najveći vjerovnici dogovore po kojem će modelu preuzeti tvrtku koja im duguje više od milijarde. Takav scenarij traže i radnici Diokija koji su blokirali pružni ulaz u skladišta Janafa i Ine koja je jedan od vjerovnika Diokija. Navodno Ježić u dogovoru sa vjerovnicima pokušava prodati dio imovine kako bi radnici sljedeći tjedan dobli svojih 6 plaća. No sve je to nažalost još uvijek samo navodno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene