Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnicima Valjaonice cijevi isplaćen drugi dio plaće za srpanj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnicima Valjaonice cijevi Sisak danas u 13 sati nakon jučerašnjeg dogovora između predstavnika sindikata, uprave i novoga vlasnika isplaćen je drugi dio plaća za srpanj.

Nakon jučerašnjeg dogovora između sindikata i uprave, na kojemu je uprava zajamčila da će danas biti isplaćen drugi dio plaće za srpanj, radnici su se nakon trodnevnog prekida rada vratili na posao, te pokrenuli proizvodnju u Valjaonici bešavnih cijevi i Šavnoj valjaonici.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Slika nije dostupna Radnici sisačke Valjaonice cijevi obustavili rad

Prošloga petka oko 13 sati rad je obustavilo stotinjak radnika u Valjaonici bešavnih cijevi, koji su bili nezadovoljni jer im je bez najave i obrazloženja isplaćeno pola, a ne cijela plaća za srpanj. Njima su se jučer ujutro pridružili, na početku prve smjene, radnici Šavne valjaonice i Čeličane.

Na jučerašnjem sastanku sindikata, uprave i novoga vlasnika
dogovoreno je da se prema radnicima, koji tri dana nisu radili, neće poduzimati sankcije ako se vrate na posao. Predstavnik novoga vlasnika švicarske kompanije CMI, u vlasništvu američke kompanije CMC, Ludovit Gajdos, zajamčio je radnicima da će im se plaće ubuduće isplaćivati redovno i u punom iznosu, te da se isplata polovičnih plaća i kašnjenje isplate neće ponoviti.

CMI je osigurao potrebne sirovine za pokretanje proizvodnje u svim pogonima 3. rujna, kada bi novi vlasnik i formalno trebao preuzeti Valjaonicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene