Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici zbog prosvjeda ostali bez otpremnina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radničko vijeće i sindikat izričito su protiv isplate otpremnina pobunjenim radnicima jer bi to bilo "nagrađivanje protupravnog ponašanja radnika koji su nerazumnim postupcima nanijeli golemu štetu tvrtki".


Radničko vijeće Tvornice duhana Rovinj (TDR) i podružnica Sindikata poljoprivrede u TDR-u usprotivili su se danas isplati otpremnina radnicima bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ) koji su protekla četiri mjeseca zaposjeli pogon u Jagićevoj ulici, tražeći poništenje privatizacije kojom je TDR postao vlasnikom TDZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ide u Njemačku Ivica Mudrinić nakon 15 godina odlazi s čela HT-a Slika nije dostupna Zbog trošarina TDR otkrio za koliko poskupljuju cigarete!

Radničko vijeće i sindikat izričito su protiv isplate otpremnina
pobunjenim radnicima jer bi to bilo "nagrađivanje protupravnog ponašanja radnika koji su nerazumnim postupcima nanijeli golemu štetu tvrtki i doveli u pitanje egzistenciju više tisuća radnika i njihovih obitelji", stoji u priopćenju predsjednika Radničkog vijeća Alena Obrovca i glavnog sindikalnog povjerenika Damira Kuharića.

Na današnjoj zajedničkoj sjednici Radničkog vijeća i sindikalne podružnice još su jednom osuđeni postupci Novog sindikata i tridesetak radnika, te je zatraženo da Uprave TDR-a pokrene postupak za nadoknadu štete protiv Marija Ivekovića i Novog sindikata, te čelnika Hrvatske udruge sindikata Ozrena Matijaševića.

No, svjesni naglašene socijalne odgovornosti tvrtke čiji su 60 postotni vlasnici radnici i umirovljenici, neće se protiviti odluci Uprave da uspostavi dijalog s pobunjenim radnicima i riješi astalu situaciju na socijalno odgovoran i TDR-u prihvatljiv način.

Ako Uprava ipak odluči isplatiti otpremnine, Radničko vijeće i
sindikat ustrajat će na zahtjevu da se ti radnici ograde od djelovanja Novog sindikata te ispričaju tvrtki, svojim kolegama radnicima i svim pojedincima koje su uvrijedili svojim postupcima i izjavama, kaže se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene