Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže razgovor s Plenkovićem

Radnici zagrebačkog Studentskog centra sutra prosvjeduju ispred Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed radnika zagrebačkog Studentskog centra nastavlja se sutra ispred Vlade, budući da razgovor u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta (MZOS) ispred kojeg su se u srijedu okupili tražeći rješavanje pitanja oko potpisivanja kolektivnog ugovora, nije rezultirao dogovorom.

Predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u SC-u traže potpisivanje već usuglašenog kolektivnog ugovora koji bi im zaštitio postojeća i osigurao neka nova prava.

Pročitajte i ovo Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete U Njemačkoj počinje dvodnevni štrajk javnog prijevoza Trajat će dva dana Počeo štrajk javnog prijevoza u Njemačkoj: U nekim mjestima neće voziti ništa

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak to ne želi učiniti jer je SC u dugovima i postupku sanacije, te kaže da su materijalna prava zaposlenika SC-a iznadprosječna. Iz Sanacijskog vijeća kao razloge nepotpisivanja KU-a navode da nemaju ovlasti za to, odnosno da o tome treba odlučiti MZOS.

Radnici zagrebačkog SC-a već nekoliko dana štrajkaju i prosvjeduju pred studentskim domovima, poručujući da neće odustati od štrajka dok se ne potpiše kolektivni ugovor.

Jedan u nizu prosvjeda održan je u srijedu ispred MZOS-a. Štrajkaški odbor je tražio sastanak u MZOS-u, a predsjednica štrajkaškog odbora Biserka Sertić kazala je nakon sastanka Hini da se MZOS odriče odgovornosti i tvrdi da nema nikakav utjecaj na odluke o kolektivnom ugovoru.

Stoga će prosvjed nastaviti u četvrtak ispred Banskih dvora u 11 sati. Sertić je rekla da su zatražili razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem i nadaju se da će ih on primiti na razgovor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene