Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže nastavak sanacije

Radnici Tvornice ferolegura Dugi Rat blokirali Jadransku magistralu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Tvornice ferolegura Dugi Rat prosvjedujući zatvorili su danas Jadransku magistralu.

Radnici traže da se nastavi sanacija te da se otvore radna mjesta. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u proljeće je zaustavilo sanaciju zbog ekoloških razloga i nedostatka potrebnih dozvola. Tražili su i nova testiranja čistoće zraka.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

I britanski vlasnici tvornice, Landmark property, izašli su u javnost te zbog opstruiranja sanacije zamolili Ministarstvo okoliša za suradnju.

'Ne znamo zbog čega su radovi zaustavljeni, ali pregovaramo s ministarstvom i nadamo se skorom nastavku radova', kazao je predstavnik investitora Matthew Hurley.

Srušili su pogone i obećali izgraditi hotele. No, čisteći tlo od ferolegura, iz mora su iskopali brda troske, sve to traje predugo, pa se dio mještana buni zbog prašine. Engleski ulagači sumnjaju da im netko namjerno zaustavlja radove.

:


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene