Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Odgovor na pokušaj zatvaranja

Radnici sisačke rafinerije plakatima poručili: Neće proći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije Sisak, Predrag Sekulić, rekao je kako iza postavljanja plakata solidarno stoje svi zaposleni u sisačkoj Rafineriji, uključujući i članove Stožera.

Na sisačkom području u utorak su osvanuli jumbo plakati s tekstom "Radnici Rafinerije nafte Sisak poručuju: Neće proći", s potpisom "Pozdrav iz Siska", kao odgovor na pokušaj zatvaranja prerade domaće nafte u toj rafineriji.

Pročitajte i ovo Ministar Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) CILJ održanje zaposlenosti Ćorić: Ne očekujem jednostrane poteze MOL-a Bengt Oldsberg, operativni direktor za rafinerije i marketing (Foto: Dnevnik.hr) radnici prosvjedovali Operativni direktor Ine: Ne mogu reći da se Rafinerija u Sisku neće zatvoriti

Tri hrvatska člana uprave Ine spriječila su 27. srpnja zatvaranje Rafinerije Sisak. Na sjednici uprave odbili su glasovati o točki dnevnog reda koja je, uz pitanje modernizacije riječke rafinerije, obuhvaćala i zatvaranje sisačke, odnosno njezino pretvaranje u distributivno-logistički centar. Pošto mađarska strana nije prihvatila odvojenu raspravu o tim pitanjima, hrvatski članovi uprave srušili su kvorum.

Iz Stožera su u utorak ponovno osudili najavu zatvaranja Rafinerije, uz napomenu kako MOL nije ispunio svoje ugovorne obveze o njenoj modernizaciji. Po mišljenju Stožera, izraženom u priopćenju, mađarska strana "iskorištava politički vakum i nesređeno stanje u Republici Hrvatskoj, kako bi uništila Inu u cjelini".

Kako je za Hinu rekao glasnogovornik Stožera Predrag Sekulić, Stožer još jednom poziva tehničku Vladu RH, hrvatske članove Uprave i Nadzorni odbor da učine sve kako bi do konstituiranja nove Vlade spriječili donošenje odluke o zatvaranju Rafinerije u Sisku, pri čemu će im Stožer dati punu potporu.

"Stožer za obranu Rafinerije zajedno s predsjednicima sindikata koji djeluju u Ini ostaje pri stavu kako primarna prerada u Sisku nema alternative", rekao je Sekulić. Ujedno je dodao kako iza postavljanja plakata solidarno stoje svi zaposleni u sisačkoj Rafineriji, uključujući i članove Stožera.

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta djeluje od rujna 2014., a sastavljen je od po tri člana sindikata koji djeluju u rafineriji i tamošnje udruge branitelja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene