446868
446868
446868
446868
446868

RADNICI SE ŽALE 'Ako smo se krivo obratili šefu, skidalo nam se s plaće od 50 do 200 kuna'; VLASNIK 'Besramno su krali'

  • , 17.08.2016., 13:21
  • Autor:
  • komentara

'Psihu su mi zlostavljali. Plaća je bila mala, ali, ajde...', rekao je jedan od radnika.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock/Pixsell)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock/Pixsell)

Radnici ugostiteljskog objekta na šibenskoj plaži Banj nezadovoljni su novim vlasnikom, žale se na mobing i daju otkaze. Tvrde kako su žrtve iživljavanja i kako ih se doživljava kao robove. S druge strane, vlasnik tvrdi da to nije istina i da su konobari besramno krali.

Nakon što je ugostiteljski objekt na šibenskoj plaži Banj preuzeo novi vlasnik, djelatnici ne prestaju s pritužbama. Tvrde kako su radili na komadu pizze i po 14 sati dnevno, kako ih se ponižavalo i govorilo im se da će ih se baciti u more, piše ŠibenikIN o djelatnicima koji su željeli ostati anonimni. Navodno ih je 7 od ukupno 11 već dalo otkaz.

'U početku je sve bilo divno i krasno. No nakon 15 dana bila je sasvim druga priča. Počeli su nas kažnjavati riječima i odbijanjem s plaće. Ako smo se krivo obratili šefu, skidalo nam se s plaće od 50 do 200 kuna. Ako imaš račun za stornirati, dobiješ novčanu kaznu. Nismo smjeli pogriješiti', ispričao je za ŠibenikIN jedan od radnika te dodao kako su novi vlasnici htjeli uvesti njemački sustav rada no dobili su suze radnika koji su zbog mobinga počeli davati otkaze.

'Psihu su mi zlostavljali. Plaća je bila mala, ali, ajde, ne možeš se žaliti. Bila je stalna vika, dreka i psovanje. O novim šefovima mogu reći sve najgore. Neki dan sam dao otkaz i pristao na otkazni rok, međutim tako su me počeli maltretirati da sam šefu zalipija traveršu od glavu', rekao je drugi radnik.

Novi vlasnik nezadovoljan radnicima

S druge strane, novi vlasnik Drago Gavranović za ŠibenikIN je rekao kako je zapravo glavni problem bio taj što su konobari besramno krali.

'Niti sam kome govorio da su idioti, niti sam koga vrijeđao. U jedan dan sam uhvatio radnika da nije kucao sedam hamburgera. Zamislite koliko novaca mi je ukrao. Tako se ne može raditi', poručio je Gavranović te dodao - tko ne može ispoštovati standardna pravila, ne treba ni raditi kod nas. Dodaje i kako je napravio uslugu bivšem vlasniku i prihvatio sve njegove radnike.

'Ponašali su se neodgovorno. Išli su pušiti u vrijeme špice, kasnili su na posao. Dao sam im i nove uniforme, pravo na topli obrok i kavu. Ne znam što su više htjeli. Svi sad govore anonimno, ali ja vam ovo pričam pod svojim imenom', rekao je Gavranović.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se