Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na šibenskoj plaži Banj

RADNICI SE ŽALE 'Ako smo se krivo obratili šefu, skidalo nam se s plaće od 50 do 200 kuna'; VLASNIK 'Besramno su krali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Psihu su mi zlostavljali. Plaća je bila mala, ali, ajde...', rekao je jedan od radnika.

Radnici ugostiteljskog objekta na šibenskoj plaži Banj nezadovoljni su novim vlasnikom, žale se na mobing i daju otkaze. Tvrde kako su žrtve iživljavanja i kako ih se doživljava kao robove. S druge strane, vlasnik tvrdi da to nije istina i da su konobari besramno krali.

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Pernar privedn u Šibeniku novi cirkus Pernar opet priveden, ovaj put u drugom gradu: Oglasila se i policija

Nakon što je ugostiteljski objekt na šibenskoj plaži Banj preuzeo novi vlasnik, djelatnici ne prestaju s pritužbama. Tvrde kako su radili na komadu pizze i po 14 sati dnevno, kako ih se ponižavalo i govorilo im se da će ih se baciti u more, piše ŠibenikIN o djelatnicima koji su željeli ostati anonimni. Navodno ih je 7 od ukupno 11 već dalo otkaz.

'U početku je sve bilo divno i krasno. No nakon 15 dana bila je sasvim druga priča. Počeli su nas kažnjavati riječima i odbijanjem s plaće. Ako smo se krivo obratili šefu, skidalo nam se s plaće od 50 do 200 kuna. Ako imaš račun za stornirati, dobiješ novčanu kaznu. Nismo smjeli pogriješiti', ispričao je za ŠibenikIN jedan od radnika te dodao kako su novi vlasnici htjeli uvesti njemački sustav rada no dobili su suze radnika koji su zbog mobinga počeli davati otkaze.

'Psihu su mi zlostavljali. Plaća je bila mala, ali, ajde, ne možeš se žaliti. Bila je stalna vika, dreka i psovanje. O novim šefovima mogu reći sve najgore. Neki dan sam dao otkaz i pristao na otkazni rok, međutim tako su me počeli maltretirati da sam šefu zalipija traveršu od glavu', rekao je drugi radnik.

Novi vlasnik nezadovoljan radnicima

S druge strane, novi vlasnik Drago Gavranović za ŠibenikIN je rekao kako je zapravo glavni problem bio taj što su konobari besramno krali.

'Niti sam kome govorio da su idioti, niti sam koga vrijeđao. U jedan dan sam uhvatio radnika da nije kucao sedam hamburgera. Zamislite koliko novaca mi je ukrao. Tako se ne može raditi', poručio je Gavranović te dodao - tko ne može ispoštovati standardna pravila, ne treba ni raditi kod nas. Dodaje i kako je napravio uslugu bivšem vlasniku i prihvatio sve njegove radnike.

'Ponašali su se neodgovorno. Išli su pušiti u vrijeme špice, kasnili su na posao. Dao sam im i nove uniforme, pravo na topli obrok i kavu. Ne znam što su više htjeli. Svi sad govore anonimno, ali ja vam ovo pričam pod svojim imenom', rekao je Gavranović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene