Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže svoja prava

Radnici Salonita upali u ured Županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je još jednom prekršila obećanje riječima će svim radnicima Salonita naći posao te je zaposlila njih 97, dok je 41 radnik završio na Zavodu za zapošljavanje. Nezadovoljni radnici ušli su u ured Splitsko-dalmatinske županije i traže da se zaposli sve ili nikoga.

Vlada je 41-om radniku koji su završili na Zavodu za zapošljavanje ponudila puni iznos plaće do završetka godine. Radnici su na to pristali, no još uvijek nisu pristali napustiti prostorije Županije sve dok za novo obećanje Vlade ne dobiju pismeno jamstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još nema ni proračuna Optužio župana Komadinu: "Besramno koristi županiju za svoje interese, vodi ju kao kartel!" Slika nije dostupna Općina pod ovrhom Županija je uplatila novac pa su tete na Lastovu dobile plaću, ali što će biti dalje?

Podsjetimo, Nešto prije 10 sati radnici Salonita ušli su u Ured državne uprave splitsko-dalmatinske županije nezadovoljni Vladinom politikom rješavanja njihovog problema. Ozren Matijašević, predstavnik HUS-a, naznačio je kako je Vlada obećala zaposliti sve radnike Salonita, a obećanje je ispunila u 97 slučajeva te je 41 radnik završio u Zavodu za zapošljavanje. 'Neka župan izvoli neka digne šator pred Vladom republike Hrvatske, neka on i ova tri gradonačelnika jer je ugroženo zdravlje ljudi Splita, Kaštela, Solina, Mravinaca, neka dignu šator i neka riješe problem radnika', poručio je Jozo Marić, povjerenik HUS-a za Dalmaciju.

Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, rekao je da će razgovarati samo s predstavnicima radnika te zamolio okupljene da odu kućama. Naznačio je da neće na taj način rješavati probleme jer sutra može očekivati neke od radnika ostalih poduzeća koje kritično posluju, a onda mu ne preostaje ništa drugo nego 'staviti ključ u bravu'. Župan Sanader rekao je kako je jedino što on može učiniti jest apelirati na Vladu da zaposli 41 radnika Salonita koji su završili na Zavodu za zapošljavanje. 60-tak radnika nisu poslušali Antu Sanadera već su odlučili ostati u zgradi županije odakle ih policija neće udaljavati jer ne ometaju red.

>> Radit će 97 bivših radnika Salonita

Radnici traže da se zaposli svakoga ili nikoga. Matijašević tvrdi da se ne slaže s takvom politikom, no dodaje da će stati iza radnika. Na upit krše li zakon upadanjem u Županiju, radnici su odgovorili protupitanjem-krši li Vlada zakon ukidanjem proizvodnje azbesta zbog koje su oni ostali bez posla?

 

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene