Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od travnja ni kune

Radnici laboratorijske opreme prekinuli proizvodnju zbog plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvjestotinjak radnika zagrebačke Tvornice laboratorijske opreme i stakla obustavilo je proizvodnju zbog neisplate plaća.

Za travanj im je isplaćeno samo pola plaće, od tada ni kune. Ogorčeni radnici traže da im poslodavac i vlasnik tvrtke Danilo Peričić odmah isplati sve zaostale plaće i putne troškove, u protivnom će nastaviti sa štrajkom. Prosječna plaća radnika u TLOS-u iznosi oko tri tisuće kuna. Poslodavci su navodno na godišnjem odmoru.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

'Posla imamo strahovito puno i mi smo voljni raditi, ako treba od jutra do večeri, ali da nam se isplati plaća i da ne trebamo još od doma tražiti nekakve novce da stignemo od ovdje,' rekla je radnica Danica Medved. 'Računi stoje, neplaćeni, gomilaju se, a račun je u crvenome,' rekao je radnik Sumedin Ibrahimović.

Poslodavac Danilo Peričić radnike je pozvao da ustraju zajedno, gospodarska situacija je teška, a priljev novca slab. U priopćenju ističe da poduzeće ima velike probleme s likvidnošću. 'Kao i druge proizvodne firme podnijeli smo zahtjev za kreditom i nadamo se da će nam pomoći za oporavak proizvodnje, nabavu sirovina i omogućite ponovno redovitu isplatu plaće,' rečeno je u priopćenju.

'Poručio je da ukoliko ne budemo počeli s radom da će davati otkaze radnika, da će ih početi otpuštati, da nema otkud dati za plaću,' dodala je Medvec. 'Ljudi se spremaju, svi pričaju o nekakvim godišnjim odmorima o nekakvom putovanju na moru a mi nemamo za kruh, mlijeko, nemamo za salamu za djecu doma,' rekao je Marijan Dubanc. Zato nemaju izbora. Ili plaća ili nastavak štrajka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene