Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili ispred Ministarstva gospodarstva

Radnici KIO Orahovice prosvjeduju ulicama Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak radnika KIO Orahovice okupilo se danas pred zgradom Ministarstva gospodarstva, tražeći da im se isplate zaostale plaće i otpremnine. Ukupno traže svojih 16 milijuna kuna.

Radnici nekad najveće tvornice keramičkih pločica - KIO Orahovica prosvjedovali su u Zagrebu. Potražuju svoje otpremnine i žele očuvanje radnih mjesta u tvornici koja je na javnoj dražbi prodana novoj tvrtki.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki proizvodi pojeftinili Ministarstvo gospodarstva objavilo koje su namirnice značajnije poskupjele Slika nije dostupna Traže 16 milijuna kuna Radnici KIO Orahovice stižu u Zagreb, put im plaćaju umirovljenici


No, kako je riječ o privatnoj tvrtki, pomoć institucija kojima su zakucali na vrata - izostala je. Ponajviše su ogorčeni sindikatom za koji tvrde da nije zastupao njihova prava.

Radnike je primio državni tajnik Ministarstva i rekao kako im Ministarstvo ne može pomoći. Razočarani radnici krenuli su zagrebačkim ulicama prema HBOR-u, gdje nastavljaju s prosvjedom.

Posljednja postaja njihovog prosvjednog marša biti će središnjica SSSH-a. Radnici potražuju oko 16 milijuna kuna. Bivša uprava ostavila je 650 milijuna kuna duga i posao za policijske istražitelje.

Prije dolaska u Zagreb, radnici KIO Orahovice prosvjedovali su desetak dana u samoj Orahovici.

Uz KIO se vežu i mnoga poznata imena. Među njima je umirovljeni general Ante Kotromanović. On je radio za KIO-ovu sestrinsku tvrtku Urbaniko. Primao je izdašne naknade, a danas ga nema ni blizu otpuštenih radnika. To mu radnici zamjeraju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene