Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobit će jednu plaću

Radnici Kaštelanskih staklenika stavili štrajk u mirovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk u Kaštelanskim staklenicima stavljen je u mirovanje, a uprava je povukla tužbu protiv organizatora štrajka zbog nastale štete - rezultat je to sporazuma sindikata i uprave te tvrtke.

No idući tjedan prekida se rad na mjesec dana, a radnici će dobiti jednu bruto plaću. Agencija za upravljanje državnom imovinom obećala je dati pozajmicu za tri minimalne plaće, a preostala dugovanja namjeravaju se namiriti prodajom zemljišta. No nisu svi radnici zadovoljni.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

'13. kolovoza se svi djelatnici vraćaju na posao, svi resursi se koriste za kampanju salate i uprava je već osigurala sva potrebita sredstva za sadnju jedanaest i pol hektara salate', kaže Jadran Penga, predsjednik Uprave Kaštelanskih staklenika.

'Mi se sad osjećamo kao budale nakon one šetnje po cesti ljude smo zaustavljali, pravili smo takoreći nered, a zašto, za ništa da bi sad sve palo u vodu, osjećamo se kao budale', rekla nam je Jagoda Dragun, radnica Kaštelanskih staklenika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene