Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici Elcona prekinuli štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak radnika Elcona, nad kojim je pokrenut stečaj, prekinulo je štrajk glađu koji je počeo 9. srpnja nakon što je noćas pozlilo štrajkašici Evi Kreber-Pille, koja je prevezena u zabočku Opću bolnicu.

Eva Kreber-Pille ubrzo je puštena kući.

Pročitajte i ovo Nasrin Sotoudeh (Foto: AFP) Vlasti ignoriraju zahtjeve Zatvorena iranska odvjetnica za ljudska prava počela štrajk glađu Slika nije dostupna Rogozničani prekinuli štrajk glađu

U Elcon je jučer poslijepodne došao stečajni upravitelj Željko Klapan, koji je rekao da će tri plaće koje radnicima pripadaju po zakonu biti isplaćene najvjerojatnije tek u listopadu, kada će biti novo ročište na Trgovačkome sudu.

Radnici Elcona su u zaostatku sedam plaća.

Iza štrajka glađu ne stoji sindikat, a Eva Kreber-Pille, koja je pokrenula štrajk glađu, rekla je danas da će se s Elconovim sindikatom dogovoriti o daljnjim postupcima.

Nad Elconom je u srijedu pokrenut stečaj nakon što je godinama bio u teškome financijskom stanju. Skupina radnika, koja je odlučila tog dana početi štrajk glađu, priopćila je da se tako bori za dostojanstvo Elcona, kako su istaknuli, 37 godina staroga hrvatskog proizvođača u automobilskoj industriji i 100-postotnog izvoznika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene