Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

Radnici Đakovštine idu do kraja

Opasani bodljikavom žicom digli 'Vladin logor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opasani bodljikavom žicom bivši radnici Đakovštine započeli su nove prosvjede.

Šator u kojem će boraviti dok god im država ne isplati 26 milijuna kuna otpremnina nazvali su Vladinim logorom. Radnici su spremni i na štrajk glađu do ispunjenja zahtjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Radnici Đakovštine traže samo svoje otpremnine. Oko 30 milijuna kuna. U stečajnoj masi novca nema. Naplatili su se svi osim radnika. Radnicima nije preostalo ništa drugo nego zatvoriti se u logor.

'Nemam za kruh, nemam za život, a u logoru nemaš ništa', kaže očajni Stipo Glavurdić, bivši radnik Đakovštine. 'Kažu, nemaju novaca. A obilaze cijelu Hrvatsku, plešu, pjevaju, a nama se plače. Ni ova žica me ne bode, koliko me boli to što sam na ulici', dodala je Marica Kedačić, bivša radnica.

Otpremnine bi im pomogle da prezime. Zato se tako grčevito i bore za njih. 'Bit ćemo ovdje, mogu vam to odgovorno reći dok god nama novci ne sjednu na račun. Nas više ne zanimaju nikakva obećanja', kaže Sanja Katić iz Koordinacije bivših radnika Đakovštine.

'Ovaj jadni narod. Šta da radi ovaj moj suprug, da me vozi na psihijatriju po mjesec dana, da tamo ležim, je li to život?', poručila je jedna od bivših radnica Đakovštine.

Podsjećamo, stečajem Đakovštine, 350 radnika ostalo je bez posla, vlasničkih udjela i otpremnina. Iz stečaja su se naplatili svi osim radnika. Otpremnine bi im pomogle da prežive zimu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene