Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedovali u krugu tvornice

Radnici Diokija: 'Prodali smo sve, sad prodajemo i svoj ponos'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Diokija prosvjedovali su u krugu tvornice. Traže neisplaćene plaće.

Tristotinjak radnika, koji su potpisali otkaze na kraju 2012., još čeka sedam neisplaćenih plaća i pola otpremnine. U ugovorima o otkazu pisalo je da će novac dobiti do petnaestog veljače.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače

>> 'Ne mogu dobiti ništa osim računa!'

U isto vrijeme turski investitor odustao je od pokretanja proizvodnje u Dini Petrokemiji na Krku, zbog čega je ministar financija najavio tužbu. Diokijevci su pozvali i kolege iz Dine da im se idući tjedan pridruže na prosvjedu na Markovu trgu.

'Prodali smo sve, sad prodajemo i svoj ponos, prodali smo sve što smo mogli doma, obiteljsko zlato. Neki su prodavali zlatne zube od bake da bi preživjeli. To je sramota! Pa do čega su nas doveli?!', pita se organizator prosvjeda Bojan Kovačić.

'Ja sam apelirao na njih za jedno strpljenje od jedno desetak dana da završimo ove pregovore. Mi u ovom trenutku pregovaramo s dva potencijalna investitora koji su već radnije iskazala interes za Dioki grupu', poručio je prosvjednicima Leo Dolezil, član Uprave Diokija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene