Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako se stvar ne riješi

Radnici Dine spremni na blokadu Krčkog mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Dina petrokemije iz Omišlja na Krku očekuju rezultat sastanka ministra financija Slavka Linića i predstavnika turske tvrtku Caliskan, investitora u Dina petrokemiju, koji bi se trebao održati u ponedjeljak, a ako se ni tad ne riješi pitanje isplata zaostalih plaća, spremni su na radikaliziranje svojih akcija pa i ponovnu blokadu Krčkog mosta, doznaje se iz sindikata radnika Dina petrokemije.

Nitko od mjerodavnih predstavnika vlasti ne želi odgovarati na pozive i pitanja radnika Dine, ističe dopredsjednik tog sindikata Predrag Mihaljević, a informaciju o sastanku u ponedjeljak dobio je, kaže, od predstavnika Caliskana, s kojima jedino ima kontakt. Na sastanku bi se trebala riješiti preostala otvorena pitanja oko preuzimanja Dine.

Pročitajte i ovo Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam" Prosvjed u Gruziji Tisuće na ulicama VIDEO Kaos u državi na rubu Europe: Veliki prosvjedi danima ne prestaju, došlo i do sukoba s policijom

>> DINA je spašena, DIOKI ide u stečaj!

Mihaljević je kazao je da su radnici revoltirani jer se osjećaju prevareno i izigrano. Jedna od mogućih akcija je i blokiranje Krčkog mosta narednih dana, kazao je Hini Mihaljević i istaknuo da ona "nije najgore što se može dogoditi", s obzirom na to da radnici već sad napuštaju pogone iako se u njima nalaze ogromne količine opasnih tvari. Izrazio je bojazan mogućnošću masovnog napuštanja pogona ako se u ponedjeljak ne riješi problem isplate osam zaostalih plaća.

Podsjeća da radnici Dina petrokemije i dalje dolaze svakodnevno na posao, održavajući i nadgledajući pogone kako se ne bi dogodila ekološka katastrofa zbog istjecanja opasnih tvari ili drugih neželjenih situacija u pogonima bez nadzora. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene