Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugovor za prodaju

Radnici Brodosplita: Ova agonija predugo traje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada samoborskoj tvrtki DIV danas nudi prijedlog ugovora za prodaju Brodosplita.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, poručio je da je pravo kupca da ugovor za prodaju Brodosplita potpiše ili odbije. Ugovor do sada nije potpisan jer u proračunu nije bilo predviđenog novca za to. DIV-u su bila ponuđena državna jamstva do donošenja rebalansa, koja je on odbio, a sada su ta jamstva stavljena u ugovor. U međuvremenu, sindikati i radnici upozoravaju kako je situacija u brodogradilištima neodrživa, jer nema posla ni novih narudžbi te da se problem vlasništva zbog toga mora riješiti što prije.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

>> Javni dug popeo se na vrtoglavih 20 milijardi kuna!

'Ono što bi trebalo očekivati od budućeg vlasnika jest da napravi prvenstveno ekipu koja je iskusna i koja će naći posla', kazao je Vedran Dragičević, iz Sindikata metalaca. 'Posla imamo, ali nemamo dugo, još negdje do Nove godine. Poslije toga rezanje, pa ćemo vidjet što će biti', kazao je radnik Brodosplita Igor Maršić. 'Treba riješiti situaciju, ja sam zabrinut kao i svi ostali radnici, ova situacija dugoročno je neodrživa. Ova agonija predugo traje', kazao je radnik Mislav Stazić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene