Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezakonita mjera?

Radnici Brodosplita opet pred ulazom u tvrtku: 'O suspenziji su nas obavijestili SMS porukama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred ulaza u Brodosplit, od ranog jutra se skupljaju suspendirani radnici. Tvrde da je njihova suspenzija bila nezakonita.

Radnici Brodosplita jutros oko 6 sati počeli su se okupljati ispred ulaza u to brodogradilište izražavajući nezadovoljstvo odlukom uprave da dijelu radnika odredi mjeru suspenzije 'zbog sudjelovanja u nelegalnoj obustavi rada'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjednici se razišli U Brodosplit stigli radni inspektori, provjeravaju dokumentaciju Slika nije dostupna Spor oko plaća Drama u Brodosplitu: Debeljak posjetio radnika, on prekinuo štrajk glađu

'Ovo su radnici koji su SMS porukama obaviješteni o suspenziji. Riječ je o nezakonitoj mjeri koja nije predviđena Zakonom o radu, u kojem postoje druge dvije mjere - upozorenje pred otkaz ili otkaz', rekao je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Joško Franić.

Nezadovoljni radnici stoje ispred ulaza u brodogradilište, a među njima je i predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević te predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata (SMH -IS) Vedran Dragičević.

>> Drama u Brodosplitu: Debeljak posjetio radnika, on prekinuo štrajk glađu

Pokraj njih, odlazeći na posao, prolaze oni radnici brodogradilišta protiv kojih nije pokrenuta suspenzija.

Okupljanje protječe mirno, a primjetna je nazočnost više policajaca ispred ulaza u Brodosplit.

Frenki Laušić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Grupe DIV, koja je vlasnik Brodosplita, rekao je u petak novinarima da je 'zbog sumnje u sudjelovanje u nelegalnoj obustavi rada i nasilnim radnjama pokrenut disciplinski postupak protiv 254 radnika i njihovo udaljavanje s rada'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene