Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže svoje plaće

Radnici Bilokalnika poručili Ergoviću: Nećemo ti se bacati pod kotače auta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako im je, kažu, svakom nudio po tisuću kuna da ostanu kod kuće, radnici tvrtke Bilokalnik Drvo iz Koprivnice došli su pod prozore svom poslodavcu Ivanu Ergoviću, predsjedniku Hrvatske udruge poslodavaca.

Prosvjeduju zbog 3 neisplaćene plaće i tvrtke koja će im najvjerojatnije u stečaj.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

>> U stečaj ide i tvrtka predsjednika HUP-a Ivana Ergovića!

Ergović je na službenom putu. Prosvjednici kažu Bilokalnik drvo im tjera u stečaj, a dužan im je, kažu 3 plaće. Ali ipak im je htio isplatiti jednokratnu pomoć od 1.000 kuna.

'Samo da pod uvjetom da se danas ne dođe u Zagreb, pa koga se boji, ovih ljudi? Nitko mu ništa fizički neće napraviti, ako će imati psihičkih problema, neka zatraži pomoć liječnika', poručio je Franjo Veble, povjerenik SSSH-a. Svima bi im uskoro mogao ustrebati.

Htio je dovesti kupce, da kupe tvornicu, ali je rekao da su ih radnici svojim prešetavanjima i prosvjedima ispred tvornice sve potjerali. Radnici, obećavaju od sada će se pritajiti. 'Nećemo ga ometati u njegovom radu, bacati se pod kotače njegovog automobila', poručio je Veble.

'Ne može netko držati radnike 3 mjeseca da ne rade i ne pokretati nikakve radnje, ni oko stečaja, ni oko prodaje', smatra Mladen Novosel, predsjednik SSSH.

A kad se predsjednik vrati s puta, radnici će, kažu, sa svojim vratima, navratiti i do njega. Od njega će tražiti da im pomogne te da ga potjera kao svojeg savjetnika. 'Molim predsjednika Republike Hrvatske da preispita svoju odluku da li ga može takav čovjek savjetovati', istaknuo je Veble.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene