Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele jamstva

Radnici 3. maja: Idemo do kraja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 2 i pol tisuće radnika 3. maja u petak će traktorima, dizalicama i drugim vozilima krenuti u prosvjed ne izda li im Vlada jamstva za gradnju četiri asfalt tankera za švedskog naručitelja.

Posao je ugovoren prije zabrane europske komisije o pomaganju države škverovima. Sindikalci ističu da bi im jamstva pomogla u razdoblju do restrukturiranja i eventualne prodaje. U protivnom, već početkom godine mogli bi ostati bez posla.

Pročitajte i ovo Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja Zakazano za 30. ožujka Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja Slika nije dostupna Na kredit od 52,5 milijuna dolara Vlada odobrila državno jamstvo 3. maju

>> 'Budućnost 12 tisuća ljudi i važne industrije ne smije ovisiti o jednom ministru'

'Mi nemamo namjeru, ali zaista nemamo namjeru dozvoliti da se zatvori bilo koje brodogradilište, a pogotovo ne 3. maj, da mi nemamo namjeru popustiti našim zahtjevima i da mi imamo namjeru ići do kraja. To kad kažem do kraja jasno da to pobuđuje vašu maštu ali u ovom trenutku ako nas prisile da dođe do toga, onda oni mogu kupiti kofere i otići svojim kućama', ističe Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske.

'Sam prosvjed ima samo jedan zahtjev, zahtjev za izdavanjem jamstva za izgradnju 4 broda za švedskog naručitelja', dodao je Juraj Šoljić, glavni povjerenik SMH 3. maj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene