Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2000 kuna

Radnice Trimota od grada dobivaju božićnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnice Trimota punih 7 mjeseci nisu primile ni lipu. No nadlozeći blagdani možda im ipak budu nešto ljepši nego što su očekivale.

Nakon medijskog praćenja ovog slučaja, država, koja je i vlasnik tvrtke, obećala je pomoć, a čini se da ovih dana iz državne blagajne stiže i dio zaostalih plaća. U međuvremenu je i Grad Imotski odlučio pomoći božićnicama za 160 preostalih radnika.

Pročitajte i ovo Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto" Boris Mikšić Sjećate li se njega? Bio je senzacija izbora 2005., a sad radnicima dijeli 1000 eura božićnice i šalje ih na odmor u Las Vegas, Floridu...

Nažalost radnice ovaj Božić neće imati bogati blagdanski stol, no grad Imotski priprema koncert njima u potporu. Koncert je 17. prosinca u staroj kino dvorani. Istina, stižu obećanja da će država ovih dana isplatiti i dio zaostalih plaća. No, radnice su zadužene do grla, novcem će većinom vratiti posuđeno.

>> Trimot: Radnice sedam mjeseci bez plaće

Bilo je planirano da na koncertu pjeva Jole, pjevač rodom iz ovog kraja. Neće moći zbog zauzetosti, no kaže spreman je pomoći. Nažalost, bit će još prilika, jer budućnost Trimota i radnica posve je neizvjesna. 'Naravno da ću pomoći, ne samo ja, ima još mojih kolega i prijatelja. Ja se sjećam kad je Imotski bio pun svijeta, ulice su bile pune ljudi koji su oko 15 sati išli kućama s posla, sve je bilo puno srednjoškolaca ', rekao je Jole.

Radnicama Trimota, a ima ih 160, grad želi darovati božićnice od 2000 kuna. Koncert neće biti dovoljan, ali mnogi su Imoćani priskočili.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene