Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplaćene im dvije plaće

Nakon dva mjeseca: Radnice DTR-a prekinule štrajk!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnicama DTR-a poslodavac je isplatio dvije zaostale plaće čime su se stekli uvjeti za prekid njihova dvomjesečnog štrajka.

Nakon dvomjesečnog štrajka, radnice Domaće tvornice rublja (DTR) vratit će se u ponedjeljak 8. srpnja na posao, budući da su im danas isplaćene dvije zaostale plaće i dvije naknade za prijevoz.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo

>> Pirotehničari u štrajku radnicama DTR-a odnijeli pakete s hranom

Radnice su štrajk započele 7. svibnja jer im poslodavac nije isplatio plaće za ožujak i travanj, naknade za prijevoz za šest mjeseci i materijalna prava - božićnice, regrese, uskrsnice i jubilarne nagrade.

Sada im je novi vlasnik, poduzetnik Milan Carić, isplatio dio potraživanja, tako da će se u ponedjeljak vratiti na posao u DTR-ovoj tvornici u Brckovljanima, gdje će odmah održati sastanak sa Carićem, rekao je predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Većinski vlasnik DTR-a bila je tvrtka Ceufin Brokers d.o.o. u stečaju, koja je raspolagala sa 65,45 posto dionica, no taj je udio za 890.000 kuna kupio Carić na javnoj dražbi u ovršnom postupku 20. svibnja.

Stotinjak DTR-ovih radnica će od utorka koristiti stare godišnje odmore, dok se ne ugovore novi poslovi koje najavljuje Carić, a potom će se prihvatiti posla kako bi sačuvale radna mjesta i pomogle da opstane najstarija tvornica rublja u ovom dijelu Europe.

Nad DTR-om je 22. ožujka otvoren postupak predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti, budući da ukupna potraživanja iznose 6,5 milijuna kuna, a nedavno su vjerovnici prihvatili plan restrukturiranja koji je izradila Uprava.

DTR je osnovan u Zagrebu 1914. godine, tako da će najstariji hrvatski proizvođač rublja, poznat po zaštitnom znaku dimnjačaru i specijaliziranoj proizvodnji rublja - muških, ženskih i dječjih košulja, ženskih bluza i muških pidžama, iduće godine proslaviti stotu obljetnicu. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene