Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor s vlasnikom

Odustale od štrajka: Radnice DTR-a izborile se za dvije plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik DTR-a Milan Carić obećao je da će radnicama sutra biti isplaćene plaće za ožujak i travanj, tako da su one odustale od štrajka.

Predstavnici Novog sindikata i vlasnika Domaće tvornice rublja (DTR) postigli su danas dogovor o isplati dviju zaostalih plaća za radnice DTR-a, nakon čega su one odustale od najavljenog štrajka.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Sabornica: Ilustracija - 2 izvanredna sjednica Nakon 16 sati rasprave u Saboru gubili su se živci: Oporbenjak vikao i lupao šakom po stolu

Vlasnik DTR-a Milan Carić obećao je da će radnicama sutra biti isplaćene plaće za ožujak i travanj, tako da su one odustale od štrajka koji je trebao početi danas u podne u pogonu DTR-a u Brckovljanima, rekao je Hini glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš.

Račun DTR-a blokiran je već više od dva mjeseca, a radnice su Cariću jasno poručile da više nemaju ni vremena niti materijalnih mogućnosti čekati rješenje u vidu dugo očekivane dokapitalizacije poduzeća, rekao je Kiš.

Novi početak DTR-a: Brige nakratko ugasila isplata zaostalih plaća

Na današnjem sastanku dogovoreno je da će do kraja tjedna biti potpisan sporazum kojim će se regulirati isplata svih ostalih radničkih potraživanja, kao što su plaće za svibanj i lipanj, naknade za prijevoz, regresi, božićnice, jubilarne nagrade i otpremnine. Također će se ugraditi klauzula o mogućem pokretanju stečaja ako vlasnik ne ispoštuje dogovoreno, naveo je Kiš.

U DTR-u je trenutno zaposleno još oko 70 osoba, a budućnost najstarijeg hrvatskog proizvođača rublja, koji ove godine slavi stotu obljetnicu osnivanja, vrlo je neizvjesna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene