Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radin: Hebrangove izjave su neumjesne i demagoške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava Furio Radin danas je neumjesnom i demagoškom nazvao tvrdnju predsjednika Odbora za zdravstvo Andrije Hebranga da Radin ne može teretiti sustav zdravstva zbog slučaja Pukanić, "jer za to nije kvalificiran".

Tom izjavom Hebrang je reagirao na jučerašnji zaključak Odbora za ljudska prava da su u prisilnoj hospitalizaciji Mirjane Pukanić prekršena njezina ljudska prava i Radinovo pojašnjenje da se to dogodilo "u nižim segmentima sustava zdravstva i socijalne skrbi".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trojica pritvorskih službenika pod sumnjom. Jesu li pomagali Sretku Kaliniću i Željku Milovanoviću? Slika nije dostupna Okupilo se 200 ljudi Posljednji ispraćaj Mirjane Pukanić

Radin smatra da takve izjave dezavuiraju ulogu zastupnika, jer ne postoji parlament u kojem o problematici zdravstva raspravljaju isključivo liječnici.

Radin tvrdi i da je, kad je riječ o slučaju Pukanić, mjerodavniji od Hebranga.

"Ako bi vrijedila Hebrangova retorika, morali bismo zaključiti da je o problematici osoba s duševnim smetnjama, a to je tema kojom se sada bavimo, mjerodavniji stav zastupnika s doktoratom iz psihologije, kakav sam ja, od zastupnika sa zvanjem iz radiologije, kakav je Hebrang", ističe Radin u priopćenju.

Hebranga podsjeća i da su na dnevnom redu jučerašnje sjednice Odbora za ljudska prava bila upravo ljudska prava Mirjane Pukanić, "pa makar i u zdravstvu".

"Ne znam jesmo li stručni, ali sam siguran da smo po Poslovniku Hrvatskog sabora o tome dužni raspravljati", poručio je Radin, koji u priopćenju hvali ministra Darka Milinovića zbog "iscrpnog i hrabrog izvješća".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene