Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka bivšoj stranci

Čačić: HNS je parazitska stranka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narodna stranka reformista, kada se osnuje, neće koalirati ni sa SDP-om ni HDZ-om, poručuje Čačić.

'Mi ne želimo biti velika, već bitna stranka. Partnere ćemo tražiti na političkom centru gdje trenutno nema nikoga osim nas', poručio je Radimir Čačić iz Splita najavljujući osnivački sabor reformista za 28. rujna u Zagrebu.

Predviđa kako će nakon novih parlamentarnih izbora Orah biti treća stranka po snazi, ali za svoje reformiste očekuje kako će imati dovoljan broj zastupnika da će imati ključnu ulogu u određivanju tko će biti u Vladi i što će raditi.Narodna stranka reformista u osnivanju već ima 3500 članova i dva zastupnika u Saboru, što je značajan politički kapital.

'Porazgovarat ćemo i s predsjednikom Vlade, odnosno predsjednikom SDP-a, naravno, ako on za to bude imao spremnosti. Odgovorna Vlada se odgovorno ponaša. Nećemo je rušiti iako je ne možemo natjerati da radi i realizira projekte koje je obećala, a nije ispunila, ali možemo je spriječiti da ne radi štetu za ovu zemlju i protiv programa na kojem smo i mi izabrani', rekao je Čačić.

S njim su u Splitu bili i Petar Baranović, Natalija Martinčević i Joško Dvornik. Iako su svi bivši članovi HNS-a, a pohvalili su se i kako su im prišli i 25 omiških HNS-ovaca, Čačić tvrdi kako je jezgro njegove nove stranke sačinjeno od nestranačkih ljudi.

'Bespredmetna tema je osvećivanje u politici. Jedini kriterij bit će uspješnost, a u HNS-u toga nije bilo, osim u varaždinskoj županiji gdje sam pet puta biran', rekao je Čačić i HNS nazvao parazitskom strankom koja se oslanja na SDP, isto kao što se HSS i HSLS oslanjaju na HDZ. Kaže kako to do jučer nije bilo tako jer su imali bedem u 3. izbornoj jedinici koja je sada bedem Reformista.

Komentirao je i rad ministra Ivana Vrdoljaka, koji je preuzeo njegov resor. - Vrdoljak radi u okviru svojih dometa. Rezultate vidite! – rekao je Čačić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene