Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolje nego most

IGH gradi aerodrom u Donjecku za Euro 2012.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski građevinski div IGH dobio je posao projektiranja i vođenja gradnje novog aerodroma u Donjecku.

Do kraja rujna moraju biti gotovi nacrti temelja aerodromske zgrade koja će tijekom godine moći primiti šest milijuna putnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski SCT dobio posao Pretekli ga Slovenci: Jure Radić izgubio posao i u Libiji? Slika nije dostupna ‘Nikada, nikada, nikada!’ Radić: Nije bilo zločinačkog pothvata

>> IGH ucrtao trasu autoceste u korist ministra?

'Posao smo dobili zbog projekta zagrebačkog aerodroma, koji se Ukrajincima toliko svidio da su nas pitali hoćemo li im ga prodati. Rekao sam im da je taj projekt rađen prema uvjetima specifičnima za Zagreb te da ćemo njima napraviti novi projekt, kojim će biti oduševljeni', rekao je za Večernji list Jure Radić, predsjednik uprave IGH.

Aerodromom žele postati središte jugoistoka Europe

Aerodrom u Donjecku, koji će nositi ime skladatelja Sergeja Prokofjeva, gradit će se u dvije faze kako bi u funkciji bio i stari dio aerodroma dok se gradi novi. Ukrajinci smatraju da će Donjeck biti središte tog dijela jugoistoka Europe pa kada već grade novi aerodrom, žele da njegovi kapaciteti budu puno veći nego što im je sada potrebno.

I prije nego što su Ukrajinci sklopili posao sa zagrebačkim IGH-om o gradnji velikoga aerodromskog terminala, oni su sagradili nove piste, piše Večernji. Tim IGH-ovih stručnjaka već je spreman za Donjeck. Oni će tamo voditi gradnju aerodroma, a na poslovima će biti angažirana ukrajinska građevinska operativa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene