Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka čast!

Mali grad na Jadranu koji ruši sve rekorde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam dana ranije u odnosu na prošlu godinu, Mali Lošinj obilježava dva milijuna noćenja.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u subotu obilježava 2.000.000 noćenja.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Nakon ostvarenih 1.846.837 noćenja za osam mjeseci 2015. godine, s povećanjem od dva posto, dvomilijuntno noćenje zabilježeno je sedam dana ranije u odnosu na 2014.

Kvalitetnim destinacijskim menadžmentom, s tradicijom zdravstvenog turizma duljom od 120 godina Lošinj je razvio imidž zdravlja i vitalnosti. Aktivni odmor, wellness i zdravlje te mogućnost cjelogodišnjeg poslovanja, vodeći su aduti turističke ponude destinacije.

Zadovoljstvo gostiju koji posjećuju lošinjski arhipelag te vođenje brige o kvaliteti usluge i infrastrukture, ciljevi su rada Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, a kontinuirana je i suradnja sa stanovnicima Lošinja koji svoji radom, odgovornošću i kreativnošću doprinose podizanju kvalitete usluge, edukaciji i zajedničkoj viziji arhipelaga.

'Nešto se veliko događa na hrvatskom otoku Lošinju'

Izuzetnu odgovornost u svjetskom održivom razvoju turizma, Lošinj je dokazao osvojivši prestižnu UNWTO (Svjetska turistička organizacija) Nagradu Ulysses 2015. za izvrsnost i inovacije u turizmu, a uz 100 destinacija Europe i među prvima u Hrvatskoj, našao se u pilot fazi projekta ETIS- Europskog sustava pokazatelja za turizam za održiva odredišta.

Uz niz velikih infrastrukturnih investicija Grada Malog Lošinja u iznosu od 20 milijuna eura, Jadranke d.d. u iznosu od 41 milijun eura, Lošinjske plovidbe i drugih partnera u destinaciji, kontinuirano se podiže kvaliteta turističke infrastrukture.

U sljedećih nekoliko mjeseci stiže i svjetska atrakcija, u Lošinj se vraća brončana statua Apoksiomena koja datira u 2.-1. st. pr. Kr., a svoj dom pronaći će u Palači Kvarner.

Lošinj i u budućnosti najavljuje nastavak brojnih te ostvarivanje novih suradnji u projektima od kvalitetnog turističkog značaja.

S ponosom što je Lošinj zabilježio 2.000.000 noćenja, stanovnicima i gostima Lošinja, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja pripremila je mali znak pažnje te prigodni dar za sve goste u dolasku na trajektima i u Turističkom uredu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene