Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško zarađen novac

Rad na otvorenom: Žetva pšenice na 33, u kombajnu čak 40 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kasno poslijepodne u dijelovima Hrvatske palo je po nekoliko kapi kiše no ne dovoljno da bi rastjeralo velike vrućine koje mjerimo danima.

Žetva pšenice u punom je jeku. Na slavonskim poljima sve se praši. Sunce nemilice prži. Temperatura zraka u ovom trenutku plus 33. Na zemlji je još i više.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podrška selu Predsjednicu impresionirao kombajn od 300.000 eura Slika nije dostupna Poljoprivrednici zabrinuti Počela žetva pšenice, otkupna cijena nepoznata

Domagoj je od ranoga jutra u vršidbi pšenice. U kombajnu je starijeg tipa koji nema klimu. 'Temperatura je negdje oko 40 stupnjeva. Nije toliko temperatura problem koliko je prašina i sve to što ide s ovim poslom. U danu popijem oko četiri litre vode', tvrdi.

Nije lako u kombajnu, ali nije lako ni na otvorenom. Ovdje se ručno probiru najbolji klasovi pšenice. 'Već duže godina radimo pa nekako izdržimo. 'Da je lagano baš i nije. Uz puno pijenja, uz nekakvu volju, to je to', tvrdi Lucija Antunović, sezonska radnica.

Danas se poljoprivrednici bore sa suncem, visokom temperaturom i prašinom, a već sutra novi problemi. Pšenice ima i previše. Pitanje je komu će ju prodati i po kojoj cijeni.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene