Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se poskupljenje

Računi za grijanje tek nam trebaju stići!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek će nam stizati računi za zimu. Oni za grijanje po većim cijenama. Plin je otišao gore za 22 posto. I kako se čini, s obzirom na europske cijene, tu nije kraj.

Hladni dani su tu. Drva, struja ili plin. Grijanje će se idućih mjeseci samo pojačavati. Tek ćemo osjetiti poskupljenje od proljeća. Računi za plin stizat će 22 posto veći. Barem što se tiče opskrbe ne trebamo strahovati. 'U potpunosti smo premni za izuzetno hladne dane', kaže Davorka Tancer.

Pročitajte i ovo Energetska nestašica: Ilustracija - 1 SNIJEGA ĆE BITI OBILNO Stiže ledeni val: Prijeti li nam smrzavanje i koliko su nam popunjena skladišta plina? Slika nije dostupna Jeftinije grijanje VIDEO Grijete se na plin? Onda ovo trebate znati...

Siječanj i veljača očekuju se kao najhladniji mjeseci. Više je od polovice domaće proizvodnje, a problemi od prije nekoliko godina s rusko-ukrajinskom plinskom krizom iza nas, tvrdi struka. 'Mi ćemo se truditi da prebrodimo sve poteškoće koje će se eventualno dogoditi u okruženju. Naši ugovori su ozbiljni', kaže Tancer.

>> Kako uštedjeti na sve skupljem grijanju?

Ali, čini se, nisu dovoljno ozbiljni domaći opskrbljivači. Plinacro je zadužen za transport i zabrinut što sve plinare nisu rezervirale svoje količine. 'Ako temperatura padne ispod tri stupnja, moguće je da netko ostane bez plina ukoliko opskrbljivači ne odrade svoj posao i ne rezerviraju kapacitete za sve svoje kupce', kaže Mladen Antunović.

Kupcima preostaje da se financijski pripreme. Plin je za sada najeftiniji energent, pa nisu isključena nova poskupljenja u skladu s europskim cijenama. No, Europa ima zaštićenog korisnika ili socijalnu kategoriju, Hrvatska ne. Za politiku su izgleda svi isti. I bogati i siromašni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene