Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZBIJEN LANAC DILERA

Zagrebačka policija otkrila detalje višemjesečne velike akcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kriminalističke istrage koja je trajala više mjeseci, policija je izvijestila javnost o detaljima vezanima uz uhićenje više osoba i zapljene droge.

Dražen Miličević, voditelj Službe kriminaliteta droga, izvijestio je kako je, nakon dužeg istraživanja, 6. prosinca uhićeno devet osoba koje su preprodavale drogu na području Zagreba. Tom je prilikom zapljenjeno preko 2.080 grama marihuane i 200 tableta MDMA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

"Radi se o uličnim preprodavačima droge koji su se udružili i nabavljali veće količine droge koju su preprodavali na području grada Zagreba", kazao je. 

Danijela Kožić iz Općinskog Državnog odvjetništva (ODO) kazala je kako provode istragu protiv devet osoba zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Sedam je osoba predano pritvorskom nadzorniku, a za dvije osobe je izrečen pritvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

No, to nije bila jedina akcija zagrebačke policije, kako je izvijestio Miličević, u proteklih mjesec dana usmjerena na dilere droge. U četvrtak 8. prosinca uhićen je hrvatski državljanin (44) kod kojeg je pronađeno 360 stabiljka marihuane

"Da je uspješno dovršio uzgoj, mogao je proizvesti 15 kilograma droge", kazao je Miličević. U laboratorij je, višestruki počinitelj težih kaznenih djela dobro poznat policiji, uložio 15.000 eura.

Zagrebačka je policija, nastavio je Miličević, prije mjesec dana uhitila 17 osoba, također zbog preprodaje droge. Kod njih je između ostalog otkriveno 1800 grama marihuane te znatne količine kokaina i amfetamina.

"Među uhićenima pet osoba je nabavljalo veće količine droge koju su prodavali na području Zagreba. Radi se o velikim količinama droge i uličnim dilerima koji su velika opasnost", kazao je Dražen Miličević. 

Naveo je kako je u 11 mjeseci ove godine na području PUZ-a izvršeno preko 1660 zapljena droge dok ih je u cijeloj prošloj bilo nešto više od 1500.

"Ovaj rezultat će pokazati da je to najveći broj zapljena u zadnjih 10 godina. Od droge najviše je bilo zapljena marihuana, no povećan je i broj zapljena sintetičkih droga", istaknuo je Miličević. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene