Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bilo je i drugih napada

Zagrebačka policija: Napad u studentskom domu ne dovodi se u vezu s navijačkim nasiljem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija izvijestila je u ponedjeljak je da u nedjelju oko 22 sata, dva sata nakon utakmice između Dinama i Hajduka odigrane na Maksimiru, fizički napadnut 20-godišnjak u krugu studentskog doma u Jarunskoj ulici, ali se događaj zasad ne dovodi u vezu s navijačkim nasiljem.

Policija je precizirala da su najvjerojatnije dvije osobe fizički napale 20-godišnjaka, koji je lakše ozlijeđen, te da se dosada prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s napadnutim mladićem događaj ne može nedvojbeno dovesti s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom.

Pročitajte i ovo Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi" Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada"

PU zagrebačka (PUZ) napominje da nije bilo nasilnog ulaska većeg broja osoba u studentski paviljon jer su policijski službenici preventivno bili prisutni u blizini i ranije te su pratili sva događanja.

Policija je izvijestila da su ranije istog dana, oko 15 sati na Kennedyjevu trgu postupali prema 36-godišnjaku zbog neovlaštene uporabe pirotehničkog sredstva, prilikom čega je nekoliko maskiranih muškaraca fizički napalo 36-godišnjaka i policajce. Usto, maskirani muškarci oštetili su službeno policijsko vozilo i potom pobjegli.

Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u KBC-u Zagreb, gdje je utvrđeno da je jedan policajac lakše ozlijeđen, dok je 36-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede.

Policija dodaje da je kriminalističko istraživanje u tijeku radi prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja o događaju.

PUZ dodaje da su policajci sigurnosnim pregledom stadiona prije odigravanja utakmice pronašli skrivenih 197 komada baklji te kako su prije, za vrijeme i nakon utakmice zbog prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima priveli 14 navijača u dobi između 19 i 36 godina ite jednog maloljetnika.

Jedna osoba privedena je zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, navodi PUZ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene