Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dionica Dugo Selo-Borongaj

Putujete vlakom? Evo izmjena u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros su na dionici pruge Zagreb Borongaj – Dugo Selo duge 16 kilometera započeli radovi vrijedni 230 milijuna kuna.

Zbog radova je u tijeku i posebna regulacija prometa.
Željeznički promet će teći, no protok vlakova bit će ograničen, te su moguća odstupanja od voznog reda u zagrebačkom željezničkom čvorištu.

Pročitajte i ovo Mario Grbešić "Vlakovi su sigurni" Frontalni sudar vlakova izbjegnut za dlaku: "Ljudski faktor teško je izbjeći kada se dogodi situacija kao što je ova" Ilustracija IPAK SE KREĆE Možete li vjerovati? U Hrvatskoj će vlakovi voziti brzinom do 160 kilometara na sat

U prvoj fazi posebne regulacije prometa (do predvidivo 18. listopada), svi vlakovi gradsko-prigradskog prijevoza vozit će po voznome redu od Harmice, Savskog Marofa, Zaprešića ili Zagreb Glavnog kolodvora do Sesveta i obratno.

Na dionici od Sesveta do Dugog Sela i obratno putnici koji inače koriste gradsko-prigradske vlakove moći će koristiti intercity vlakove, brze i putničke vlakove ili autobuse koji će na toj relaciji voziti prema posebnom voznom redu. U autobusima vrijede HŽ-ove karte za vlak.

Autobusi će se zaustavljati kod željezničkih kolodvora Dugo Selo i Sesvete te na autobusnom ugibalištu ZET-a na križanju Dugoselske i Ulice Ivana Politea u oba smjera u Sesvetskom Kraljevcu.

Određeni vlakovi spajati će se u jedan vlak te će polaziti prema voznome redu vlaka koji polazi kasnije, a potom će od Dugog Sela nastavljati put zasebno i prema uobičajenim rutama.

Više informacija o posebnoj regulaciji prometa putnici će moći dobiti na internetskoj stranici www.hzinfra.hr, na telefonskom broju 060 333 444 i u kolodvorima. Radovi vrijedni 230 milijuna kuna.

Vrijednost radova koji će se izvoditi u četiri etape iznosi 230 milijuna kuna, završetak je predviđen u ljeto 2014., a nakon završenih radova brzina vlakova na ovoj dionici pruge biti će podignuta na 140 km/h. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene