Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom blagdana Velike Gospe

Putnici autoceste A1 dobili zaštitu - Gospu od puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra je jedan od najvećih katoličkih blagdana, Velika Gospa. Tom je prigodom šibenskoj biskupiji darovan spomenik Gospe od puta. Spomenik je postavljen na odmorištu Krka, između Šibenika i Skradina.

Riječ je o jednom od najprometnijih mjesta, s najljepšim pogledom na autocesti Zagreb-Split. Procjene su kako 300-tinjak tisuća ljudi na godinu prođe kraj ovog spomenika. Putnici, radnici, političari, sportaši, od kojih će neki u Gospi bez razmišljanja pronaći najboljeg suvozača.

Pročitajte i ovo Spomenik Draži Mihailoviću nakon otkrivanja spomenika Ministarstvo reagiralo na podizanje spomenika četničkom vođi: "Hrvatska očekuje konkretne poteze Srbije u rješavanju sudbine nestalih" Spomenik Draži Mihailoviću Pristaše i prosvjednici U Beogradu otvorena spomen-soba i otkriven spomenik četničkom vojvodi Draži Mihailoviću

'Mislim da se svaki čovjek koji sjedne za volan prije vožnje treba pomoliti i dobro razmisliti prije nego krene na put', rekao je bivši nogometni reprezentativac Dario Šimić. U predvečerje jednog od najvećih katoličkih blagdana, pojačan je promet jadranskim dijelom autoceste. Primjetit će mnogi i Gospu od Puta na mjestu gdje je pogled veličanstven.

'Ima slučajeva da se zaustavi cijeli autobus i da se ovdje pomole i održe misu. Naročito kad idu u Međugorje', rekao je Ivan Kovilić s odmorišta Krka. Neradni dan u Hrvatskoj, nekome dan za odmor, molitve ili obiteljske izlete. 'Čujte, svi smo mi mladost-ludost. Ali prije vožnje se treba koncentrirati i Gospa je znak: ej, stani malo', rekao je bivši košarkaški reprezentativac Franjo Arapović. Crkva je preuzela jedan od najvećih spomenika u Hrvatskoj. On će od danas čuvati putnike koji tu prolaze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene