Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema popuštanja

KRIZA SE NASTAVLJA Putin potpisao novi ukaz o sankcijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza u odnosima Rusije i Turske nastupila je nakon što je turski vojni zrakoplov koncem studenoga srušio ruski bombarder.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je novi ukaz o primjeni posebnih ekonomskih mjera u odnosima s Turskom, objavila je u ponedjeljak kremaljska press služba, a prenose ruski mediji.

Pročitajte i ovo Predsjednik Ruske federacije, Vladimir Putin znakovi pregrijavanja Je li za Putina najgore prošlo ili ga tek čeka? "Tu su svi simptomi pregrijavanja..." Vladimir Putin novi krug sankcija Ovaj potez EU-a razbjesnit će Putina: Ostat će bez milijardi eura, čeka se odgovor Kremlja

Riječ je o ukazu o izmjenama prethodnoga Putinova ukaza od 28. studenoga "O mjerama za osiguranje nacionalne sigurnosti Ruske Federacije i zaštite njezinih građana od kaznenih i drugih ilegalnih aktivnosti i primjeni posebnih ekonomskih mjera u odnosima s Republikom Turskom".

Rusija ima novo nuklearno oružje za uništenje morskih luka?

Novim predsjedničkim ukazom Moskva od 1. siječnja 2016. godine zabranjuje uvoz niza proizvoda iz Turske, otkazuje čarter letove i suspendira bezvizni režim. Ograničenja se proširuju na organizacije pod kontrolom turskih građana, a ne samo tvrtki koje su pod turskom jurisdikcijom.

Kriza u odnosima Rusije i Turske nastupila je nakon što je turski vojni zrakoplov koncem studenoga srušio ruski bombarder koji je sudjelovao u ruskim operacijama u Siriji. Ruski je predsjednik taj potez okarakterizirao kao udarac u leđa Rusiji, a potom protiv Ankare poduzeo niz ekonomskim mjera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene