Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 mladih roda

Puštene iz zološkog vrta: Pripreme za let do Afrike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset mladih roda iz zagrebačkog zološkog vrta pušteno je na slobodu. Sada žive u Čigoću, a za mjesec dana lete put Afrike.

'Već šest puta dolaze rode iz zološkog vrta da nam povećaju naš broj, ove godine imamo 445 roda', ispričala je Sandra Prevendar Nekrapil, nadzornica u parku prirode Lonjsko polje.

Pročitajte i ovo Avion Boeing Jedan u nizu Novi incident na letu: Zbog bizarnog incidenta 176 putnika vraćeno u New York Let iznad Osijeka i okolnih naselja oglasila se kontrola zračne plovidbe Avion satima letio nisko nad jednim dijelom Hrvatske: "To je ljudima moglo biti čudno"

Putovat će krajem kolovoza, osim ako ih neki nasavjesni ratar ne počne hraniti. 'To ne podržavamo jel takva roda onda vrlo teško nalazi hranu u prirodi i veže se za čovjeka i obično ne polete put Afrike', dodala je Sandra Prevendar Nekrapil.

Bilo je i slučajeva da roda nekome ostane po dvorištu. 'Preko zime ljudi onda zovu zološki vrt i više ju ne mogu hraniti, više nema žaba, nema zmija nema ribe a ta roda svaki dan želi jesti i onda oni zovu upomoć nas', dodala je Sandra Prevendar Nekrapil


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene