Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje traju prepirke

Pusić: U poslanom izvješću sigurno nema ništa protuzakonito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće kojim Vlada pokušava uvjeriti Bruxelles da smo napravili sve iz poglavlja Pravosuđe i dalje potresa političku scenu. Vlada je poslala stotinjak stranica Europi.

68 je objavila u Hrvatskoj, a tridesetak s detaljima izvješća glavnog državnog odvjetnika skriveno je od domaće javnosti. Ratni zločini, stanarska prava, povrat izbjeglica tek su manji dio tog izvješća više se odnosi na korupcijske afere. S obzirom na to da su u Hrvatskoj istrage tajne, a ne zna se koliko se u detalje išlo u izvješću, oporba i nevladine udruge otvaraju pitanje, je li izvješćem Vlada prekršila zakon.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Tržnica Dolac Freedom House Hrvatska je slobodna zemlja, ali nas muči korupcija, diskriminacija, krajnje desne skupine...

'Odrekli su se Sanadera ali ne i njegova djela, on je bio vazal, kao i gospođa Kosor, vazal Europe, a bahati spahija kod kuće', smatra Ingrid Antičević Marinović iz SDP-a.

'Sigurno nema ništa u izvješću što bi moglo biti protuzakonito u hrvatskoj državno odvjetništvo zna zakone, a ni europska unija ne bi inzistirala na takvim detaljima', ističe HNS-ova Vesna Pusić.

'Zabrinjavajući nam je faktor tih 30-ak stranica, koje su očito nestale u prijevodu', kaže Jelena Berković iz GONG-a. U 'nestalih' neobjavljenih tridesetak stranica je izvješće glavnog državnog odvjetnika. Naglasak je na korupcijske afere.

Odvjetnik iz niza korupcijskih slučajeva također vjeruje u državno odvjetništvo no skrivanje izvješća ipak, kaže otvara niz pitanja. 'Mislim da ne bi grešku počinili, iako je 30 stranica puno ne vjerujem da je to samo taksativno nabrajanje postupaka postoji mogućnost da su ušli u sferu odavanja tajnosti po0dataka', kaže odvjetnik Mato Matić.

Tridesetak stranica doznajemo iz državnog odvjetništva puno je statističkih podataka i to ne samo o korupcijskim aferama. Do sada su se Briselu slala dva slična izvješća. O ni jednom se nije raspravljalo u Saboru, ali jest na nacionalnom odboru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene