Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Načelno prihvatila posjet Beogradu

Pusić s Ponošem o regionalnoj suradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom Vesna Pusić primila je u utorak pomoćnika ministra za bilateralnu suradnju srbijanskoga ministarstva vanjskih poslova Zdravka Ponoša i srbijanskoga veleposlanika u Hrvatskoj Stanimira Vukičevića i s njima razgovarala o regionalnoj suradnji, priopćeno je iz Sabora.

Govorilo se i o inicijativi hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića i srbijanskoga predsjednika Borisa Tadića o Bosni i Hercegovini, kaže se u priopćenju. Posebno je istaknuto da je stabilnost Bosne i Hercegovine od presudne važnosti za stabilnost cijele regije.

Pročitajte i ovo Mario Banožić i Klaudia Tanner - 2 dobar okvir Banožić i austrijska ministrica potpisali novi sporazum Hrvatske i Austrije o vojnoj suradnji Slika nije dostupna O odgovornosti Mesića Pusić: Zakon o suradnji s Haaškim sudom obveza je za sve

Ponoš i Vukičević naglasili su da Srbiju posebice zanimaju hrvatska iskustva vezana za pretpristupne pregovore s Europskom unijom. Predsjednici Nacionalnog odbora uputili su poziv da posjeti Beograd kako bi govorila o hrvatskim iskustvima, a Vesna Pusić to je načelno prihvatila.

Sugovornici su razgovarali i o mogućnostima prekogranične suradnje na projektima od interesa za obje države, a za što postoje sredstva u fondovima Europske unije, kaže se u priopćenju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene