Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogovor Brammertzu

Pusić oštra: Tužiteljstvo nije kompetentno donositi presude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjavu glavnog haškog tužitelja Sergea Brammertza kako je bilo dovoljno dokaza za osuđujuću presudu generalima Gotovini i Markaču, komentirala je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

'Sva dokumentacija je nama zanimljiva i dobrodošla, a što se tiče tužiteljstva, tužiteljstvo naravno uvijek smatra i tvrdi da je onaj kojeg optužuju kriv. Ali tužiteljstvo nije kompetentno donositi tu odluku. Tu odluku je kompetentan isključivo donositi sud', rekla je Pusić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavni haški tužitelj Brammertz: Generale je trebalo osuditi, pravda za Srbe nije zadovoljena Slika nije dostupna Na neutralnom tlu Prvi sastanak ministara Hrvatske i Srbije nakon presude Gotovini i Markaču

>> Brammertz: Generale je trebalo osuditi, pravda za Srbe nije zadovoljena

'Serge Brammertz kao glavni tužitelj je napisao izvješće o tome da Hrvatska u potpunosti surađuje. Dakle temeljem potpune suradnje Hrvatske s tužiteljstvom, sud koji je nadležan, je donio presudu, kojom se konstatira da u ovom konkretnom slučaju, umirovljeni generali Gotovina i Markač, nisu krivi za ratne zločine', pojasnila je ministrica vanjskih poslova.

Podsjetimo, glavni tužitelj Haškog tribunala Serge Brammertz u intervjuu za srbijanski dnevnik Večernje novosti rekao je da su dokazi sažeti na 1.300 stranica bili dovoljni da se jednoglasno osude hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene