Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema novih tužbi'

Pusić: Očekuje se da u petak obje strane zatraže mirovanje postupaka protiv Ljubljanske banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je kako se očekuje da će se na ročištu u petak na zagrebačkom Općinskom sudu, u povodu tužbe Privredne banke protiv Ljubljanske banke za prenesenu štednju hrvatskih štediša, zatražiti mirovanje postupaka.

Pusić je kazala da je hrvatska strana, u skladu sa zakonom, obavila sve kako bi se postupci stavili u mirovanje a da slovenska strana danas vodi potrebne razgovore s predstavnicima stare i nove Ljubljanske banke, te da očekuje da će obje strane na ročištu u petak zatražiti mirovanje postupaka.

Ona je odbacila tumačenja da održavanje ročišta koje je za petak najavljeno u sporu hrvatskih banaka protiv Ljubljanske banke znači da se odustalo stavljanja tužbi u mirovanje.'Nema novih tužbi. To su stare tužbe i ročište koje je davno sazvano', istaknula je Pusić.

>> U Strasbourgu odlučuju o žalbi na presudu o Ljubljanskoj banci Sarajevo

Hrvatski odvjetnici dobili su jasne upute Ministarstva financija vezano uz zastoj postupaka protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudom i hrvatski podnesak vezan uz to pitanje je spreman, kazao je izvor iz hrvatske vlade.

Ročište u sporu Privredne banke protiv Ljubljanske banke, koji je na zagrebačkom Općinskom sudu zakazan za petak, zakazan je još prošle godine, dodaje isti izvor.

Hrvatski i slovenski premijer Zoran Milanović i Janez Janša potpisali su 11. ožujka Memorandum o suglasnosti hrvatske i slovenske vlade o rješavanju pitanja Ljubljanske banke i time otvoriti put ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji. Sukladno tome, slovenski je parlament u utorak jednoglasno ratificirao hrvatski pristupni ugovor.

Dogovor Milanović-Janša predviđa da će se rješenje Ljubljanske banke pronaći u okviru procesa sukcesije imovine bivše Jugoslavije, a sudski sporovi hrvatskih banaka o prenesenoj štednji bit će stavljeni u mirovanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..." Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene