Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imamo problema, ali...

Pusić o štrajku: Ne bojim se socijalnih nemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HNS-a smatra da u Hrvatskoj ima velikih problema koji se trebaju rješavati, ali situacija nije takva da bi izazvala socijalne nemire. U utorak je predstavila kandidate HNS-a za EP.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić komentirala je današnji štrajk rekavši kako se ne boji socijalnih nemira. U Hrvatskoj, kaže, imamo velikih problema koje treba rješavati, ali situacija nije takva da bi izazvala socijalne nemire. Ovakve situacije izazivaju socijalni dijalog, a nikako nemir, smatra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HNS u Belom Manastiru: "Ne bojimo se Čačića, popravljamo rejting koji nam je dvaput rušio" Slika nije dostupna U ime HNS-a Vesna Pusić: 'Pad Vlade nije opcija, odnosi u SDP-u će se raščistiti'

PREKID RADA: Radnici pozvani na opći štrajk!

Uskoro se očekuje izvješće Europske komisije o rebalansu proračuna, a Pusić je naglasila kako je naš interes manji deficit i zadržavanje rasta BDP-a. 'Bez gospodarstkog rasta nema oporavka', zaključila je.

Komentirala je i predstečajne nagodbe rekavši da je taj Zakon donesen kako bi se sačuvala radna mjesta. Stav HNS-a je da model treba uključivati i promjenu vlasništva i menagementa, ali nikako ne smatraju da se radi o kriminalu kako se moglo čuti posljednjih dana.

Pusić i Vučić: Tužbe za genocid ostaju, ali okrećemo se budućnosti

Kao i tijekom posjeta Beogradu, Pusić je naglasila da je važno imati na umu da su tužbe za genodcid vezane za prošlost i ne bi trebale utjecati na odnose Hravtske i Srbije u budućnosti.

Inače, Pusić je bila na predstavljanju kandidata HNS-a za Europski parlament.

Radoš i Vučić na HNS-ovoj listi

Kandidati HNS-a na zajedničkoj listi za izbore za Europski parlament bit će Jozo Radoš i Marin Vučić, a iz te stranke danas poručuju kako su se odlučili za "prvoklasne ljude iz svojih redova".

'Na Središnjem odboru ali i u razgovorima s koalicijskim partnerima dogovorili smo da će na zajedničkoj listi HNS imati dva predstavnika - Jozu Radoša na trećem mjestu i Marina Vučića koji će se najvjerojatnije naći na osmom mjestu', rekla je predsjednica HNS-a i potpredsjednica vlade Vesna Pusić na konferenciji za novinare.

Podsjetila je kako HNS na izbore za Europski parlament izlazi zajedno s SDP-om, IDS-om te HSU-om, a na listi će biti i Milorad Pupovac u ime SDSS-a.

"Očekujem da ovo bude pobjednička lista", poručila je Pusić dodavši kako se HNS odlučio za prvoklasne ljude iz svojih redova.

"U kampanji će biti važno potaknuti građane da iziđu na europske izbore, jer bez sudjelovanja nema prave mogućnosti za demokraciju", rekla je Pusić napomenuvši i kako su dogovorene i zajedničke aktivnosti u kampanji.

"Važno je da motiviramo hrvatske građane da iziđu na izbore za Europski parlament iako im se katkad čini da je to udaljena institucija. No to nije tako jer polovica zakona i pravila po kojima živimo donosi se upravo u europskim institucijama uključujući Europski parlament", rekla je Pusić naglasivši kako će izabrani zastupnici imati mogućnost utjecaja na pravila po kojima živimo.

Nositelj liste vjerojatno Mimica

Na pitanja tko će biti nositelj liste, Pusić je rekla kako će to biti vjerojatno Neven Mimica, a kompletna bi lista, očekuje, trebala biti formirana do sredine ožujka.

HNS-ov kandidat i predsjednik Kluba zastupnika te stranke u Hrvatskom saboru Jozo Radoš kazao je kako mu je ta kandidatura prilika da nastavi djelovati u interesu građana RH ali i za opću dobrobit Europe i njezinih građana.

Kao član HNS-a, koji je član ALDE - saveza europskih liberalnih stranaka, Radoš je istaknuo da ako bude u Europskom parlamentu bit će član ALDE političke skupine. "Liberalne političke skupine koja je kvalitetna i treća po snazi",rekao je taj HNS-ovac dodavši kako će tamo zastupati klasične stavove liberala.

Posebno će se, kazao je, nastaviti baviti temama poduzetništva i lakšeg poslovanja malih i srednjih poduzeća, lakše dostupnost izvora finaciranja te energetikom.

Defektolog iz Varaždinske županije Marin Vučić poručio je da će njegova struka obilježiti i njegove sfere djelovanja - obrazovanje, socijalna politika te problemi osoba s teškoćama u razvoju i njihovo zapošljavanje. (Hina/I.T.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene