Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gore od splitske rive'

Pusić o Karamarkovoj retorici u Omišu: To je govor mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pozivima za bacanjem u jamu ruši se zemlja, čega svi moraju biti svjesni', izjavila je Vesna Pusić.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ocijenila je u srijedu retoriku predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na stranačkom skupu u Omišu govorom mržnje.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Prema izvješću medija, Karamarko je na skupu HDZ-a u Omišu pohvalio uzvik iz publike da članove aktualne vlasti treba baciti 'u Kevinu jamu' (jama u općini Lećevica u koju su 1943. bačene žrtve partizana), kao i uvredu na račun predsjednika Republike Ivu Josipovića, za kojeg je netko dobacio da je 'đubre'.

Josipović: HDZ i Hrvatska zaslužuju bolje od Karamarka! Puhovski: Na taj skup DORH mora reagirati!

'Pozivima za bacanjem u jamu ruši se zemlja, čega svi moraju biti svjesni', izjavila je Pusić nakon konferencije za novinare u povodu povrata aerofoto snimaka teritorija Hrvatske iz 1968.

'Primjer ekscesa u novijoj hrvatskoj povijesti je govor na splitskoj rivi, a ovo po načinu je gore od toga. Po sadržaju što je Karamarko tamo izgovorio i način na koji je de facto podržao jedan poklič za uništenje je sramotan i apsolutno nedopustiv', rekla je Pusić.

'Nitko tko pretendira sudjelovati u političkoj utakmici ne smije podržavati one koji pozivaju na bacanje u jame. To je skandalozno', kazala je Pusić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene