Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svojem filmu

Pusić: Nas ne čude dobri rezultati HNS-a na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je u subotu u Varaždinu da mnoge čude dobri rezultati koje ta stranka postiže na izborima, ali da njih ne čudi, jer postoji dobrih šest razloga zbog čega je HNS odličan na izborima.

"Nas ne čudi jer postoji dobrih šest razloga zbog čega je HNS odličan na izborima. To su ljudi koje žele raditi, a ne žaliti se, tim HNS-a koji zna preuzeti inicijativu u hrvatskoj politici, organizacijska snaga stranke koja je građena 15 godina, konkretni projekti, jasan cilj - bolji život za svakog čovjeka te, najvažnije u današnjoj političkoj situaciji, podržavanje onog što je dobro i pozitivno, a ne građenje vlastitog uspjeha pljujući druge", rekla je predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić na prvom od šest regionalnih sastanaka organizacijskog jačanja HNS-a.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna NEKAD POČASNA PREDSJEDNICA Pusić potvrdila: "Da, znala sam za Vrdoljakove pregovore s HDZ-om"

Potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je naglasio da je u ovom mandatu državne vlasti promijenjena struktura BDP-a koji je počivao na javnoj potrošnji i građevinarstvu, a sada se temelji na industrijskom i rastu i rastu izvoza.

"Gospodarskog programa nema bez reforme javne uprave i učinkovitog pravosuđa i to je jedan od temelja našeg programa za idući mandat", kazao je Vrdoljak dodavši da se efikasnost javne uprave vidi u županijama sjeverne Hrvatske koje vodi HNS.

Na konferenciji za novinare u Varaždinu zastupnik HNS-a i ALDE grupe u Europskom parlamentu Jozo Radoš naglasio je važnost približavanja rada europskih institucija građanima te aktivnosti na integraciji zapadnog Balkana jer su i za Hrvatsku važni stabilnost, suradnja i prosperitet u ovom dijelu Europe.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar kao cilj stranke na sjeveru Hrvatske istaknuo je veću zaposlenost, iako je jedna od većih u Hrvatskoj, te još važnije - veće plaće koje su ovdje ispod državnog prosjeka.

O dobroj suradnji stranačkih organizacija te zajedničkim projektima govorili su predsjednik Sjeverozapadno - hrvatskog regionalnog Saveza HNS-a i načelnik općine Radoboj u Krapinsko-zagorskoj županiji Anđelko Topolovec i saborski zastupnik HNS-a iz Međimurske županije Dragutin Glavina.

Nakon sastanak organizacijskog jačanja članova i dužnosnika županijskih organizacija HNS-a Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije u Varaždinu, u izletištu Zelendvor kod Petrijaca HNS-ovci su sudjelovali u ekološkoj akciji "Zelena čistka". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene