Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za ukidanje diskriminacije

Pusić: HNS se zalaže za izjednačavanje heteroseksualnih i homoseksualnih brakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je da se HNS od samog početka zalaže za ukidanje diskriminacije LGBT zajednice te da je u tom pogledu i izjednačavanje heteroseksualnih i homoseksualnih brakova nešto prema čemu društvo mora ići i zašto se oni zalažu.

To pitanje neće biti regulirano Obiteljskim zakonom jer, kazala je Pusić novinarima, još uvijek postoje različiti stavovi vezani na posvajanje djece. "To nije dio Obiteljskog zakona jer morate provoditi ono za što možete uspostaviti u jednom trenutku konsenzus, a to znači da postoje još uvijek različiti stavovi vezani na posvajanje djece", kazala je Pusić

Drži da prema svim drugim pravnim karakteristikama te zajednice trebaju biti izjednačene, ali da za to kao društvo još neko vrijeme trebamo sazrijevati. Njezino osobno mišljenje je da je u situaciji u kojoj ima previše djece bez roditelja i roditeljske skrbi u dječjim domovima bolje da dijete ima obitelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EUROPSKA BIH Bećirovićev uspjeh pobjeda je volje građana BiH za promjenom: "Prvi put Hrvati su Bošnjacima izabrali člana Predsjedništva" Slika nije dostupna Meksiko legalizirao istospolne brakove

>> Milanović: Homoseksualnim parovima treba dati veću pravnu sigurnost

"Ali to je jedna tema koja zahtijeva određenu opću zrelost društva i ovo o čemu govorim je prvi korak", zaključila je Pusić. Premijer Zoran Milanović danas je novinarima potvrdio kako njegova vlada namjerava homoseksualnim parovima dati veću pravnu sigurnost, podsjetivši da je dio predizbornog programa Kukuriku koalicije bila i registracija partnerstva homoseksualnih parova.

"Mi smo govorili o registriranom partnerstvu, to je malo viši standard nego što trenutno imamo i to je bio dio našeg programa, to danas već predstavlja jedan srednji-niži europski standard“, izjavio je Milanović novinarima ispred Banskih dvora. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene