Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana od zabrane pušenja

Pušenje dozvoljeno u 40 posto kafića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinu dana od zabrane pušenja u zatvorenim prostorima, stigle su i brojke.

Sanitarna inspekcija provela je gotovo 3 i pol tisuće nadzora u kafićima i restoranima, a vlasnicima izrekla 50 kazni na licu mjesta. Podaci su predstavljeni ususret obilježavanju sutrašnjeg Svjetskog dana nepušenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Na brojku od oko 16 tisuća kafića, ispada kako se cigareta može zapaliti u njih gotovo 40 posto. Na stručnom skupu zaključeno je kako treba pojačati nadzor u radnim i javnim prostorima, nad indirektnim reklamiranjem cigareta, a posebno nad prodajom cigareta maloljetnicima.

'Osim 6 milijuna smrti koje se povezuju s pušenjem, od toge umre 600 tisuća ljudi koji su nepušači. U državama koje su zabranile pušenje, nakon nekoliko mjeseci, stopa hospitalizacije od miokardionalnog infarkta se smanjuje između 20 i 40 posto', tvrde iz Ured Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj.




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene