Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na svečanoj večeri

Vučić pozvao Predsjednicu u Srbiju, ona komentirala poruku na kaputu

Foto: Ured Predsjednice
Foto: Ured Predsjednice
Aktualno Galerija Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL +0 Foto: Ured Predsjednice Galerija 1/2 >>
Iako s više od pola sata zakašnjenja, na Pantovčaku se večeras održala i svečana večera koju je hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović upriličila u čast službenog posjeta srbijanskog predsjednika Vučića Hrvatskoj.

Na Pantovčaku su se, kako doznajemo, posluživala tradicionalna jela. Na jelovniku je među ostalim bila hladna plata sa šunkom, kulenom i sirom s vrhnjem.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Za glavno jelo, uzvanici su mogli birati između pečenog zeca, purice s domaćim mlincima i stubičke pisanice.

A za šećer na kraju biralo se između - zapečenih štrukli te savijača od jabuka ili višanja. Uz kavu ili čaj, na večeri na Pantovčaku posluživao se i domaći aperitiv, bijelo i crno vino, kao i pjenušac.

Predsjednica je u obraćanju rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin.

"Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne otiđu poslije na roštilj", našalila se predsjednica.

Srpskom predsjedniku Vučiću i delegaciji se ispričala ako su doživjeli neku neugodnost te dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor.

"Na mojim rukavima je danas pisalo 'hrabrost'. Nadam se da će sljedeći put pisati 'mudrost', naglasila je Grabar Kitarović.

Vučić je ocijenio da je gostoprimstvo, koje mu je ukazano u Zagrebu na visokom nivou i pozvao Grabar-Kitarović da dođe u Srbiju, piše Blic.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene