Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda mu je očekivana

Pupovac: Žao mi je što smo izgubili 16 godina, umjesto da tražimo nestale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milroad Pupovac kaže kako je presuda za njega očekivana.

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u utorak kako je odluka Međunarodnog suda u Haagu (ICJ) o odbacivanju i hrvatske i srbijanske tužbe za genocid bila očekivana, u skladu s poznatim činjenicama i međunarodnim normama koje se tiču sankcioniranja zločina genocida.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka Slika nije dostupna Uhićenja za Ovčaru Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata reagirala na izjave Pupovca: "On nastavlja put po receptu Dobrice Ćosića, 'Srbima je laž u krvi'"

"Svi oni koji su očekivali više ili drugačije - ili nisu priznavali te činjenice ili nisu poznavali međunarodno pravo kojim se sudi za zločin genocida", rekao je Pupovac nakon što je Međunarodni sud pravde odbacio tužbu Hrvatske protiv Srbije za genocid u ratu devedesetih godina, kao i protutužbu Srbije protiv Hrvatske.

Pupovac: 'Zločini, razaranja i etnička čišćenja su počinjeni, ali genocida, na sreću, nije bilo'

"Nemam što biti zadovoljan s ovom odlukom Suda. Žao mi je što smo izgubili 16 godina, umjesto da tražimo nestale, sudimo za ratne zločine i da novac upotrijebimo za one kojima je potreban, a ne na dokazivanje nedokazivog", rekao je Pupovac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene