Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi to traže od Milanovića

Pupovac: Posljednji je trenutak za rekonstrukciju Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac zadovoljan je rezultatom koji je postigao na listi Kukuriku koalicije na izborima za Europski parlament, rezultat vladajuće koalicije drži "pristojnim", no smara da je zadnji trenutak za rekonstrukciju Vlade.

"Zadovljan sam rezultatom koji sam postigao jer je to drugi rezultat na koalicijskoj listi, šesti po broju glasova među stranačkim koalicijama i osmi pojedinačni rezultat", kazao je Pupovac na današnjoj konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i poručio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Pupovac je na listi vladajuće koalicije osvojio 9,36 posto preferencijalnih glasova, čime je po broju glasova na toj listi odmah iza SDP-ova Tonina Picule. "Zadovoljan sam jer je lijeva koalicija postigla pristojan rezultat, a svatko tko je očekivao više bio je nerealan", poručio je Pupovac.

Milanović: 'Mi ne otimamo, ne falsificiramo diplome kao konkurencija'

Izbori su ga, kaže, naučili da sagleda kako je Hrvatska, kada je posrijedi Europa, "brod koji se ne kreće i koji pluta u uvali europske politike i europskog mora" te je stoga od velike važnosti da "uključi brodske motore, ma koliko bili slabi, te se pokrene".

Hrvatska, ističe, zapravo nema europsku politiku i nije definirala svoje europske interese, a brine ga, kaže, i rastući desni fundamentalizam, kako u Europi tako i u Hrvatskoj.

"Politika koju smo vodili je potrošena", uvjeren je Pupovac te poručuje da politika štednje ne donosi rezultate. "Da je politka štednje bila efikasna, kapital koji postoji u Hrvatskoj bio bi aktiviran u razvojnim konceptima, no to se nije dogodilo", kaže Pupovac.

Stranke koalicije poziva da se "manje brinu za stranačke odnose, a više za stanje Vlade i njezine politike". "Rekonstrukcija Vlade trebala je biti još prije godinu dana, a sada je zadnji trenutak da se nešto napravi jer će sutra biti kasno", rekao je Pupovac no pritom je odbio kazati koje bi ministre trebalo mijenjati.

Javnost, tvrdi Pupovac, zna koja ministarstva funkcioniraju a koja ne, te gdje i u kojem smislu su potrebne rekonstrukcije. "Rekonstrukcija Vlade ima smisla samo ako je praćena reformom Vladine politike. Samo to može vratiti povjerenje građana koji očekuju da Vlada ima novu političku inspiraciju", poručio je Pupovac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene